UPM Rauman paperikone suljettiin surullisin mielin - katso video

Raumalla oltiin tänään haikeissa tunnelmissa, kun UPM sulki yhden paperikoneistaan. Tehtaanjohtaja painottaa yhteisvastuuta vientiteollisuuden kilpailukyvyn ylläpitämiseksi.

mies laittaa paperirullaa koneeseen

Tunnelma oli kuin hautajaisissa, kun viimeinen paperirulla asetettiin paperikone 3:seen tänään UPM:n tehtaalla Raumalla.

- Tämä on merkittävä päivä negatiivisessa mielessä, tehtaanjohtaja Kari Pasanen toteaa.

Tehtaalta vähenee koneen sulkemisen myötä 87 työpaikkaa. Pasanen muistuttaa, että tämä vaikuttaa myös välillisesti organisaation muihin osiin esimerkiksi raaka-aine hankintaan. Pasanen arvioi, että työpaikkoja vähenee vielä kolmin tai nelinkertainen määrä maakunnasta.

- Toivon, että tämä PK 3:n lopettaminen Raumalla olisi viimeisiä ja käännettäisiin suomalainen vientiteollisuus kilpailukyvyltään sellaiseen asentoon, että me pärjäisimme pitkälle tulevaisuuteen.

Kaikkien osapuolten pitäisi Pasasen mukaan nyt kantaa kortensa kekoon, jotta Suomen metsä- ja vientiteollisuus säilyisivät kilpailukykyisinä.

- Jokaisen osapuolen niin työmarkkinajärjestöjen kuin poliittisten päättäjien pitäisi tehdä osansa ja tietysti yritysten täytyy kantaa vastuunsa.

Pasanen korostaa myös tehtaan vastuuta laadun ja kustannustehokkuuden suhteen.

- Muutos tulee vielä jatkumaan. Uskon, että jonkinlaisella yhteiskuntasopimuksella voitaisiin päästä eteenpäin.