Lompakkovarkaat iskivät Riihimäen asemalla junaan nouseviin

Riihimäen asemalla vierasta kieltä puhuvia miehiä epäillään lompakkovarkaiksi. Esiin on tullut kaksi tapausta, joissa varkaat ovat iskeneet juuri silloin kun matkustajat ovat olleet nousemassa junaan.

Taskuvarkaus

Viikko sitten perjantaiaamuna klo 7 aikoihin oli nainen nousemassa junaan kun hän tunsi kaksi tönäisyä selässään. Nainen katsoi taakseen ja huomasi miehen joka elehti anteeksipyytävästi ja puhui vierasta kieltä.

Nainen huomasi junassa, että hänen reppunsa vetoketju oli avattu ja lompakko hävinnyt. Nainen lähti junasta miehen perään, mutta varas juoksi jo portaita alas asematunneliin.

Tämän viikon perjantainaamuna samoin klo 7 aikaan Riihimäen asemalla kaksi miestä aiheuttivat ruuhkaa lähtevän junan eteisessä. Toinen heistä puhui puhelimeen englantia ja toinen levitteli sanomalehteä naismatkustajan kasvojen eteen niin että tämä ei hetkeen nähnyt käsilaukkuaan.

Nainen huomasi vasta Helsingissä että käsilaukusta oli viety lompakko.

Kanta-Hämeen poliisilla ei ole tietoa varkaista, mutta poliisi kehottaa erityiseen varovaisuuten lompakkovarkaiden varalta,joita liikkuu muillakin asemilla.