Bostonin maratonille osallistunut suomalainen kehuu viranomaisten toimia

Outi-Kristiina Kuntolan mukaan poliisin, palokunnan ja vapaaehtoisten ammattitaitoinen toiminta loi turvallisuudentunteen pommiräjähdysten jälkeen.

Bostonin maratonin pommi-isku
Outi-Kristiina Kuntola
Outi-Kristiina KuntolaYle

Bostonin maratonille yhtenä 17 suomalaisesta osallistunut Outi-Kristiina Kuntola kiittelee paikallisten viranomaisten toimintaa maanantain pommi-iskun jälkeen.

- Kun näki miten poliisi, palokunta ja vapaaehtoiset toimivat, se loi turvallisuudentuntua. Se oli hienoa siinä tilanteessa, koska tulee pelkoja. Turvallisuusvoimat ottivat kaupungin niin hyvin kontrolliinsa, kuin se sellaisessa tilanteessa on mahdollista, Kuntola sanoi Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.

Kuntolan mukaan paikan päällä kesti jonkin aikaa, ennen kuin selvisi, että alueella oli räjähtänyt kaksi pommia.

- Olin noin kahden korttelin päässä, eli aika lähellä. Meni melkein puoli tuntia, ennen kuin tajusimme mitä ne räjähdykset olivat. Kun pääsimme hotellille ja näimme kuvat räjähdyksestä, ymmärsimme mitä oli tapahtunut. Aika yllättävää, että siellä maalin jälkeisellä alueella oli varsin rauhallista. Ei ollut paniikkia.

Kuntola kertoo bostonilaisten vaikuttaneen surullisten tapahtumien jälkeen päättäväisiltä.

- Bostonin maraton on perinteinen ja bostonilaiset ovat siitä ylpeitä. Tapahtumista jää kaupunkiin arpi, mutta siellä on henki, ettei tapahtunut saa pilata hienoa perinnettä. Tunnelma oli vakava ja surullinen, mutta ihmisillä on uskoa ja positiivisuutta. Siellä oli tunnelma, että hyvän täytyy voittaa.