Ministeriön korttia vinguttanut Tuomioja: Maksan omat kuluni jälkikäteen

Tuomioja kertoo maksavansa hotelleissa aina valtion luottokortilla. Jos laskuihin kertyy henkilökohtaisia kuluja, hän kuittaa ne palattuaan Suomeen.

Kotimaa
Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) saapuu Ylen TV1:n Ykkösaamun vieraaksi Helsingissä 20. huhtikuuta.
Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) saapuu Ylen TV1:n Ykkösaamun vieraaksi Helsingissä 20. huhtikuuta. Jarmo Mela / Lehtikuva

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ei pidä ongelmallisena, että hän käyttää välillä matkoillaan ministeriön luottokorttia myös yksityisiin menoihin. Tuomioja sanoo maksavansa laskuja jälkikäteen muutaman kerran vuodessa.

- Kun matkapäiviä on reilusti toistasataa vuodessa ja hotelleissa pyydetään aina luottokortti, niin annan ministeriön kortin. Laskun hoitavat avustajat, ja joskus käy niin, että kerta kaikkiaan ei ehdi hoitaa, jos siellä on jotain omaa pientä mukana. Se selvitetään heti kun tullaan kotiin ja maksetaan pois, Tuomioja kertoo.

Ilta-Sanomat uutisoi lauantaina, että Tuomiojalta on peritty jälkikäteen yksityisiä kuluja, joita hän on maksanut ministeriön luottokortilla. Lehden mukaan laskut koostuvat enimmäkseen hotelliyöpymisten yhteydessä kertyneistä lisäkuluista, kuten huonepalvelun toimittamista aterioista.