Poliisi joutui ampumaan varoituslaukauksen Joroisissa

Poliisi käskytti keski-ikäistä miestä pudottamaan jalkajousen maahan. Koska mies ei totellut, poliisi ampui yhden varoituslaukausen maahan. Tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Kotimaa

Etelä-Savon poliisi joutui ampumaan sunnuntain vastaisena yönä varoituslaukauksen saadakseen uhkaavasti käyttäytyneen miehen luopumaan jalkajousesta Joroisissa. Välikohtaus tapahtui sunnuntaiaamuna noin neljän aikaan.

Poliisin mukaan keski-ikäinen mies oli ajanut Joroisissa taksilla ravintolasta kotiinsa, hakenut asunnostaan jalkajousen ja vaatinut taksinkuljettajaa viemään hänet toiseen osoitteeseen.

Taksinkuljettaja onnistui poistumaan paikalta miehen jäädessä pihalle jalkajousen kanssa. Poliisin tultua paikalle mies oli yhä pihassa. Poliisi käskytti miestä pudottamaan jalkajousen, mutta hän ei totellut, vaan osoitteli sillä ympäriinsä.

Poliisi varoitti käyttävänsä ampuma-asetta, jos mies ei luovu jalkajousesta. Koska mies ei edelleenkään luopunut jalkajousesta, poliisi ampui yhden varoituslaukauksen maahan.

Tämän jälkeen mies pudotti jalkajousen ja hänet otettiin kiinni.

Miehen todettiin olevan 1,7 promillen humalassa. Poliisi kertoo, että tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.