Hyppää sisältöön

Ylen tv-kanavat nettijakeluun

Yle on aloittanut ensimmäisenä suomalaisena tv-yhtiönä tv-kanaviensa suoran verkkojakelun. Kanavien suoraa tarjontaa voi katsella tästä päivästä lähtien tv:n lisäksi tableteilla, tietokoneilla ja älypuhelimilla.

Kaikki Ylen tv-kanavat, Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema ja Yle Fem ovat nähtävissä suoranaYle Areena-verkkopalvelussa.

Uuden palvelun tavoitteena on tuoda koko Ylen televisiotarjonta sinne missä ihmiset ovat. Samalla ohjelmasisältöjen löydettävyys paranee.

- Katselutottumukset muuttuvat ja nykyään monet haluavat katsoa televisiota kannettavilla laitteilla. Olemme tyytyväisiä, että voimme olla edelläkävijä Suomessa ja tarjota ensimmäisenä televisiokanavien suoran verkkokatselun kaikille suomalaisille, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Ylen tavoitteena on lisätä myös Yle Areenassa ensiesitettäviä sisältöjä. Samalla lisääntymässä ovat pelkästään Yle Areenassa nähtävät ohjelmat, lupaa Silvo.

Yle Fem lähetetään Areenan suoratoistossa kahtena versiona, toinen tekstitettynä suomeksi, toinen ruotsiksi. Moniäänilähetyksissä, kuten urheilutapahtumissa, toisessa Fem-versiossa on suomenkielinen ääni ja toisessa ruotsinkielinen.

SVT World ei sisälly Yle Femin Areena-versioihin.

Suoratoisto toimii Suomessa. Tekijänoikeussyyt estävät kanavien välittämisen verkossa ulkomaille. Ylen tavoitteena on saada kotimainen tv-sisältö mahdollisimman kattavasti myös kansainväliseen jakeluun Yle Areenassa.

Yle Areenaa ja sen lisäpalveluita käytetään tällä hetkellä viikossa noin 1,4 miljoonalta eri selaimelta.

.
.