Mikkeliin toinenkin yli satapaikkainen päiväkoti

Siekkilän ja Lehmuskylän päiväkodit ovat niin kurjassa kunnossa, että remontointia järkevämpänä pidetään uuden talon rakentamista.

Kuva: Yle / Adam Bellgrau

Mikkeliin suunnitellaan jo toista yli sata paikkaista päiväkotia. Siekkilän ja Lehmuskylän päiväkodit ovat niin huonossa kunnossa, että niiden remontoinnin sijaan suunnitelmissa on yhden isomman päivänkodin rakentaminen.

Hoitopaikkoja Siekkilän ja Lehmuskylän päiväkodeissa on nyt alle sata, mutta uuteen päiväkotiin paikkoja tulisi noin 110. Samalla vastattaisiin kasvavaan hoitopaikkojen kysyntään.

Uusi päiväkoti voitaisiin rakentaa esimerkiksi Siekkilän nykyisen päiväkodin paikalle. Myös Lehmuskylässä on mahdollinen tontti päiväkodille.

Uuden päiväkodin rakentamisesta päätetään kaupungin budjetin valmistelun yhteydessä. Kiinteistöpäällikkö Riitta Väänänen pitää uuden päiväkodin toteutumista hyvin todennäköisenä, sillä sellaisen toimintakustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin pienten päiväkotien.

Mikkelissä otetaan käyttöön elokuussa ensimmäinen suuri, 110 paikkainen päiväkoti Vilttitossu Nuijamiehen kaupunginosaan Ilmarisen puiston viereen. Työt etenevät aikataulussaan. Uuden päiväkodin valmistuttua kaupunki luopuu Lilliputin, Oravanpesän, Pankarannan ja Posetiivin päivähoitotiloista. Päiväkoti Vilttitossun rakentaminen tulee maksamaan noin 3,6 miljoonaa euroa.

Saksalan suojeltu päiväkoti lopulta valmiiksi

Saksalassa puolestaan on remontoitu vanhaa, suojeltua päiväkotirakennusta jo kauan. Hirsitalon remontti on tuonut yllätyksiä ja budjetti on paukkunut reilusti yli.

Päiväkoti on jouduttu rakentamaan osittain kokonaan uusiksi, ja rahaa on palanut yhtä paljon kuin kokonaan uuden päiväkodin rakentamiseen. Alunperin budjetti oli 600 000 euroa, mutta paisui miljoonaan euroon remontin aikana tulleiden yllätysten myötä.

Nyt remontti on loppusuoralla ja lapset pääsevät muuttamaan takaisin Saksalaan kesällä.