Punalippu hulmuaa Porissa - Ässien fanimyynti räjähti käsistä

Porin Ässät on tehnyt huimaa tiliä oheismyynnillä. Normaalikevääseen verrattuna myynti on kymmenkertaistunut.

urheilu
Ässä-lippuja
Iida Pakkanen / Yle

Jääkiekon SM-liigan finaaleihin pääseminen on ollut Porin Ässille taloudellisesti lottovoitto. Pääsylipputulojen loppusumma ei vielä ole tiedossa, mutta SM-liigalta on seuralle tuloutumassa mukava rahapotti.

Nyt on jo selvää, että Ässien oheismyynti on suorastaan villiintynyt. Porin katukuvassa näkee Ässä-lippuja, -paitoja ja -kaulahuiveja. Lapsille on ostettu Ässä-pehmoleluja ja kaikki Ässiin liittyvä menee kuin kuumille kiville.

Ässä-tuotteiden varastot tyhjenevät

- Kauppa on käynyt uskomattoman hyvin. Kaikki varastosta löytyvä on viety käsistä. Ei tällaiseen kevääseen ole voinut varautua millään lailla. Osa fanitavarasta on loppunut, ja olemme yrittäneet löytää uusiakin tavarantoimittajia, koska ulkomailta tulevalla tavaralla on pitkät toimitusajat, Ässien myyntijohtaja Sami Hautamäki sanoo.

Ei tällaiseen kevääseen ole voinut varautua millään lailla.

Ässien myyntijohtaja Sami Hautamäki

Kaikkein kysytyimpiä tuotteita ovat olleet päälle laitettavat Ässä-asusteet ja Ässien puna-valko-mustat liput.

- Netin kautta tilauksia tulee solkenaan. Pakkaamme tavaroita asiakkaille jatkuvasti. Normaalitilanteeseen verrattuna kysyntä on kymmenkertainen, ja hallilla tehdään myyntiennätyksiä. Lauantain kotipelissä myytiin fanishopista tuplasti enemmän kuin on aiempi ottelukohtainen ennätys. Yllätyimme, että niin paljon tavaraa voi mennä kaupaksi. Hienoa, että ihmiset tunnustavat väriä, Hautamäki sanoo.

Fanimyynti parantaa liiketulosta

Ässille fanimyynti tuo tavallisesti noin 6-7 prosenttia liikevaihdosta. Rahasumma on noin 250 000 - 270 000 euroa. Tänä vuonna myynnin odotetaan kokonaisuutena kasvavan noin 50 prosenttia.

Meille on todella tärkeää, että Ässät näkyvät katukuvassa.

Ässien myyntijohtaja Sami Hautamäki

- Tämä on tärkeää taloudellisesti. Lisäksi meille on todella tärkeää, että Ässät näkyvät katukuvassa, myyntijohtaja Sami Hautamäki sanoo.