1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Vanhoilliset juutalaiset saavat ensimmäisen seksioppaan - kuvat ovat suljetussa kirjekuoressa

Kirjan tehneen seksuaaliterapeutin mukaan oppaalle on suuri tarve. Teos herättänee kuitenkin kiivaita vastalauseita.

Ulkomaat

Israelissa julkaistaan vanhoillisille ultra-ortodoksijuutalaisille tehty seksiopas. Kirjan tekijän mukaan kyseessä on ensimmäinen seksuaalikasvatuskirja, joka on suunnattu suoraan vakaumukseltaan erittäin vanhoillisille ultra-ortodoksijuutalaisille.

Teoksen laatineen seksuaaliterapeutin David Ribnerin mukaan kirjalle on suuri tarve, mutta sen julkaisun odotetaan nostattavan myös kiivaita vastalauseita, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Julkaistavassa kirjassa on tekstin lisäksi kuvia, mutta vain suljetussa kirjekuoressa kirjan lopussa. Kuvissa esitellään muutamia seksiasentoja piirroksina. Kuvien ihmisillä ei ole kasvoja.

Kirjan englanninkielinen versio julkaistiin viime vuonna. Sen hepreankielisen käännöksen on määrä ilmestyä lähiviikkoina. Ribnerin mukaan kesti kauan löytää ultra-ortodoksinen kääntäjä, joka suostui tarttumaan teokseen.

Ribnerin mukaan seksistä puhuminen avoimesti on yhteisössä tabu.

Voimakkaasti uskonnollisten ultra-ortodoksijuutalaisten kouluopetukseen kuuluu vain harvoin tai ei ollenkaan seksivalistusta. Tytöt ja pojat opiskelevat erillään, ja ovat toistensa kanssa tekemisissä ennen avioliittoa vain vähän. Jopa vastakkaisen sukupuolen kätteleminen on rajattu vain lähisukulaisiin.

Lue seuraavaksi