Hyppää sisältöön

Kimolan kanava alkaa hahmottua

Kanavasta on tulossa noin 16 metriä leveä ja 2,5-3 metriä syvä, kertoo hankevastaava Hannu Koverola. Kimolan kanava yhdistää Konniveden ja Pyhäjärven väylät toisiinsa Kouvolan ja Heinolan välillä.

Kimolan kanavan suunnittelu päästään aloittamaan pian. Kanavan pohjakartoitus on saatu tehtyä. Tutkimuksissa meni odotettua kauemmin, sillä rakenteista löytyi sortumia ja monenlaista maapohjaa, kertoo hankevastaava, Kouvolan edunvalvontapäällikkö Hannu Koverola. Hänen mukaansa olosuhteet ovat pohjassa haastavat.

Monia teknisiä kysymyksiä on vielä ratkottavana, kuten kuinka paljon pohjaa voi kaivaa sekä minkälaisia tukirakenteita mahdollisesti tarvitaan. Ainakin kahta siltaa on myös todennäköisesti korotettava.

Hankkeen ohjausryhmä kokoontuu torstaina päättämään, minkä kokoista kanavaa lähdetään suunnittelemaan. Koverolan mukaan esillä on viisi eri vaihtoehtoa siitä, millainen kanavasta tulisi. Kanavasta on tulossa noin 16 metriä leveä ja 2,5-3 metriä syvä, Koverola sanoo.

Kimolan kanava yhdistää Konniveden ja Pyhäjärven väylät toisiinsa Kouvolan ja Heinolan välillä. Yleissuunnitelman laatimisen jälkeen Kimolan kanavalle haetaan yleisen vesiväylän lupaa.

Kanavatöiden on arvioitu maksavan noin yhdeksän miljoonaa euroa, johon Kouvola, Iitti ja Heinola osallistuvat yhteensä noin kolmen miljoonan euron osuudella. Lopusta rahoituksesta on neuvoteltu valtion kanssa. Koverolan mukaan tähän mennessä ei ole tullut vastaan mitään, mikä olisi nostanut kustannusarviota.

Tekstiä on korjattu. Kouvolan, Iitin ja Heinolan osuudet eivät ole jokaiselta kolme miljoonaa euroa, vaan ne maksavat kanavatöistä yhteensä noin kolme miljoonaa euroa.

.
.