Hyppää sisältöön

Kajaanille ja Sotkamolle miljoonapotti sähköyhtiöltä

Suomen E.ON-yhtiöiden liikevaihto ja -voitto laskivat edelliseen vuoteen verrattuna, mutta tulos pysyi silti hyvänä. E.ON Kainuun hallitus esittää omistajille jaettavaksi 7,5 miljoonaa euroa.

Suomen E.ON-yhtiöiden liikevaihto ja -voitto laskivat viime vuonna edelliseen vuoteen verrattuna. Liikevaihtoa kertyi 147,5 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoa pudottivat sähkön kulutuksen supistuminen ja vähittäismyyntihintojen lasku. Suurin osa sähkönkäytön pienemisestä tuli yritysasiakkailta. E.ONin liikevoitto putosi lähes kaksi miljoonaa euroa 19 miljoonaan euroon.

Viime vuonna E.ON investoi sähköverkkoon noin 12,2 miljoonaa euroa. Yrityksen tiedotteen mukaan korkea investointitaso johtuu 1960- ja 1970-luvuilla rakennettujen laajojen verkostoalueiden uusimistarpeesta ja panostuksista sähkön toimitusvarmuuteen.

Jaettavaa osinkoa irtoaa Kainuuseen miljoonia

Suomen E.ON-yhtiöihin kuuluu sähkönmyyntiä harjoittavat E.ON Suomi Oy ja Ekosähkö Oy, sähkönmyyntiä ja tuotantoa harjoittava E.ON Kainuu Oy, sähköverkkotoimintaa harjoittava E.ON Kainuun Sähköverkko Oy sekä sähköverkko- ja maakaasuliiketoimintaa harjoittava Karhu Voima Oy. Yhtiöiden sähkön siirtomäärä oli yhteensä 962 GWh ja myynti noin 1600 GWh. Vakituisen henkilöstön määrä oli vuoden 2012 lopussa 82 henkilöä. Suomessa E.ONilla on sähköverkkoa Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kotkassa.

E.ON Suomi Oy, Ekosähkö Oy ja Karhu Voima Oy ovat E.ON Sverige AB:n 100-prosenttisesti omistamia tytäryhtiöitä. E.ON Kainuu Oy:ssä ja sen tytäryhtiössä E.ON Kainuun Sähköverkko Oy:ssä ovat lisäksi vähemmistöomistajina Kajaanin kaupunki 37,5 prosentin omistusosuudella sekä Sotkamon kunta 12 prosentin osuudella.

E.ON Kainuun hallitus esittää, että omistajat saavat osinkoja yhteensä 7,5 miljoonaa euroa. Kajaanin kaupunki saisi osingoista omistusosuuden perusteella yli 2,8 miljoonaa euroa ja Sotkamon kunta vajaa miljoona euroa.

.
.