Sarianne Paasonen Kemin kaupunginteatterin johtajaksi

Tamperelaisen Sarianne Paasosen on tarkoitus aloittaa Kemin kaupunginteatterin johtajana elokuussa.

kulttuuri
Sarianne Paasonen Yle Lapin studiovieraana.
Sauli Antikainen / Yle

Kemin kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi on valittu filosofian maisteri Sarianne Paasonen Tampereelta. Kulttuurilautakunta valitsi teatterinjohtajan äänestyksen jälkeen. Äänet jakautuivat 9-2.

Viran täyttöä valmistellut työryhmä oli Paasosen kannalla, mutta näyttelijäyhdistys jätti asiasta eriävän mielipiteen. Paasosen mukaan näyttelijöiden niihkeydellä ei ole suurta vaikutusta.

- Ei sillä ole merkitystä, kunhan käytännössä lunastaa luottamuksen, kuvailee Paasonen tehtäväänsä.

Sarianne Paasonen on opiskellut Tampereen yliopistossa teatterin ja draaman tutkimusta. Hän on myös työskennellyt freelance-ohjaajana sekä muun muassa Törnävän kesäteatterin tuottaja-ohjaajana toistakymmentä vuotta.

Tuleva kaupunginteatterinjohtaja myöntää, että Kemi ei kaupunkina ole tuttu. Silti jonkinlainen mielikuva Perämeren pohjukassa sijaitsevasta paikkakunnasta hänellä on.

- No, ainakin meri tulee Kemistä mieleen, sanoo Paasonen.

Kemin kaupunginteatteri jäi ilman vakinaista johtajaa, kun ohjaaja-näyttelijä Kari Hakala luopui tehtävästä viime vuoden lopulla koeajan jälkeen.

Uusi kaupunginteatterin johtaja on muuttamassa Kemiiin elokuuussa, jolloin hänen on tarkoitus aloittaa uudessa pestissään.

_Lisätty klo 17.48 äänestystulos _