Nokia ulkoisti työntekijöitä TCS:lle - nyt TCS irtisanoo

TCS eli Tata Consultancy Services on ilmoittanut tänään työntekijöilleen aloittavansa yt-neuvottelut. Tarkoituksena on vähentää enintään 290 työpaikkaa Suomesta.

talous
Nokian pääkonttori
Yle

Intialainen it-konsultoinnin palveluyritys TCS kasvatti työntekijöidensä määrää Suomessa maaliskuussa, kun Nokia ulkoisti sille tietohallinnon työntekijöitään. Nokia ulkoisti Suomesta yhteensä 700 ihmistä kahdelle intialaiselle yhtiölle: HCL:lle ja TCS:lle.

Nyt Nokian TCS:lle ulkoistamat työntekijät ovat jälleen yt-uhan alla. TCS aikoo vähentää enintään 290 työpaikkaa Suomesta. TCS:n palveluksessa työskentelee Suomessa noin 500 henkilöä.

Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä ovat kaikki yrityksen työntekijät pääkaupunkiseudulla, Salossa, Tampereella ja Oulussa.

Nimettömänä pysyttelevä yhtiön työntekijä kertoi yt-neuvottelujen tulleen henkilöstölle yllätyksenä.

Kyseessä on jo toinen kerta, kun Nokian ulkoistamia työntekijöitä irtisanotaan. Nokia ulkoisti vuonna 2011 Accenturelle Symbian-käyttöjärjestelmän parissa työskennelleitä työntekijään. Accenture on irtisanonut valtaosan näistä työpaikoista.

TCS eli Tata Consultancy Services on osa Intian suurinta yksityistä yritystä Tata Groupia, joka on mukana muun muassa auto-, tietotekniikka-, tee- ja hotellialoilla.