1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Jonne Aaron: Olen ollut rokin Matti Nykänen

Suomenkieliseen iskelmään vaihtanut laulaja sanoo kertoneensa elämäntarinaansa tarkoituksellisen avoimesti. Ylen aamu-tv:ssä vieraillut Jonne Aaron myöntää kuitenkin, että avautuminen esimerkiksi Vain elämää -tv-sarjassa kaduttaa hieman.

Jonne Aaron. Kuva: Yle

- Mua kadutti vähän, kun tulin kuvauksista, koska pitkien kuvausten aikana kuvaaminen unohtuu, Jonne Aaron pohti Ylen aamu-tv:n sohvalla.

Mittavan suosion saavuttanut tv-sarja Vain elämää nosti Aaronin lopullisesti suuren yleisön tietoisuuteen.

Ohjelmassa laulaja kertoi lapsuuskokemuksiaan. Jonne Aaron on lapsuudessaan asunut perhetukikeskuksessa ja tehnyt omien sanojensa mukaan kaikki koiruudet liian varhaisella iällä.

- Mielestäni olen ollut jollain tavalla rock 'n' rollin Matti Nykänen. Olen alusta asti kertonut oman tarinani avoimesti, koska olen ajatellut, että joku ihminen saisi siitä lohtua ja voisi samaistua.

Uusi levy on iskelmää

Jonne Aaron on vaihtanut sooloartistiksi ja ensimmäinen Onnen vuodet -soololevy julkaistaan 26. huhtikuuta. Aaron myöntää tekevänsä nyt iskelmää.

- Vaihtelu virkistää, jos joka aamu syö samaa kaurapuuroa, sitten on mukava välillä vaihtaa mannapuuroon. Ihmismieli on sellainen, varsinkin luovuudessa, jos alkaa liikaa toistaa rutiineja.

Rockyhtye Negativen laulusolistina vierähti kymmenen vuotta - viisi levyä kiertueineen. Muutos englannin kielestä suomeen oli Aaronin mielestä luontevaa.

- Ainoa mikä on muuttunut, on että kajaalit ovät jääneet vähemmälle, mutta se on vain laiskuutta. Tärkeintä on että ääni kulkee, että on luovuutta ja terveyttä, Aaron pohtii.

Vanha koulutaival tuntui nyt lyhyemmältä

Laulaja on säveltänyt itse kaikki albumin kappaleet ja sanoittanut niistä suuren osan. Levy on erittäin henkilökohtainen.

Varsinkin ensisingle Taivas itkee hiljaa on omaelämäkerrallinen. Teksti syntyi kuukauden aikana tipoittain.

- Kirjoitin kappaletta yhden rivin kerrallaan. Siinä on todella vahva oman elämän leima.

Aaron kävi jopa kulkemassa laulussa mainitun vanhan koulutaipaleensa Tampereen Lielahdessa.

- Se oli huomattavasti lyhyempi matka kuin silloin pienin askelin kuljettuna, Jonne Aaron toteaa.