Hyppää sisältöön

Pihoilla mellastava villisikalauma sai tappotuomion

Neljä sikaa on saatu kaadettua keskiviikkona puolenpäivän aikaan. Janakkalassa mellastaneelle villisikalaumalle on myönnetty kaatolupa. Komisario Tarja Lindstedt Kanta-Hämeen poliisista kertoo, että keskusteltuaan valvontaeläinlääkärin kanssa, poliisi myönsi luvan eläinten lopettamiselle.

Kuva: Jaana Lamberg

Laumassa on 6-7 eläintä. Villisikalaumalle ei ole löytynyt omistajaa, joten tilanne täytyi ratkaista näin, sanoo komisario Tarja Lindstedt.

Villisiat ovat aiheuttaneet tuhoja ihmisten pihoilla Janakkalan Vähikkälässä ja Tervakoskella. Lisäksi eläimet voivat aiheuttaa vaaraa ihmiselle tullessaan asutuksen läheisyyteen.

Poliisi on valtuuttanut paikallisen metsätysseuran hoitamaan eläinten lopettamisen. Metsästäjien mukaan sikoja etsitään jo, mutta havaintoja niistä ei ole tiistaillan jälkeen. Havaintoja kaivataankin janakkalalaisilta. Niitä voi antaa valvontaeläinlääkäri Raisa Nevanlinnalle.

Ensimmäiset havainnot villisikalaumasta tehtiin viime viikon lopulta. Yksikään villisikatarhaaja ei ole ilmoittautunut lauman omistajaksi.

_Edit: Sikojen kaato päivitetty. _

.
.