1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kahdeksankerroksinen rakennus sortui Bangladeshissa - lukuisia ihmisiä hautautui raunioihin

Kymmeniä ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui Dhakassa sattuneessa onnettomuudessa. Satojen ihmisten arvioidaan olevan edelleen raunioissa.

Pelastajat etsivät eloonjääneitä romahtaneen rakennuksen raunioista Dhakassa keskiviikkona. Kahdeksankerroksisen rakennuksen romahtamisen syytä ei vielä tiedetä. Kuva: Abir Abdullah / EPA

Kymmeniä ihmisiä on kuollut ja satoja loukkaantunut Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa sattuneessa rakennuksen romahduksessa. Tiedot uhrimäärästä vaihtelevat. Uutistoimisto Reutersin mukaan kuolleita on lähes sata. Uutistoimisto AFP:n haastatteleman lääkärin mukaan sairaalahoitoon on viety noin tuhat loukkaantunutta. AP:n lähteen mukaan rakennuksen raunioissa on vielä 100 - 150 loukkaantunutta ja 50 ruumista.

Keskiviikkoaamuna romahtanut rakennus oli kahdeksankerroksinen, ja siinä toimi muun muassa vaatetehdas ja pankki. Uutistoimisto Reutersin haastatteleman palomiehen mukaan rakennuksessa oli onnettomuuden tapahtuessa noin 2 000 ihmistä.

Jopa satojen ihmisten arvioidaan olevan edelleen rakennuksen raunioissa. Sotilaat yrittävät kaivaa ihmisiä esille.

Rakennuksen romahtamisen syytä ei vielä tiedetä, mutta joidenkin tietojen mukaan sen seinässä havaittiin tiistaina halkeama. Poliisi on kertonut paikallisille tiedotusvälineille, että rakennus romahti nopeasti ja vain osa sen etuseinästä jäi pystyyn.