"Rehtorin työ on sekavaa viidakkoa"

"Kun aamulla menee töihin, ei yhtään tiedä, mikä odottaa". Näin kuvailee rehtorin työpäivää Mellunmäen ala-asteen koulun rehtori Tiina Hieta. Hänet valittiin tiistaina pääkaupunkiseudun kasvatus- ja opetusalan vuoden esimieheksi.

Kotimaa
Koulu käytävä oppilaat

"Kun aamulla menee töihin, ei yhtään tiedä, mikä odottaa". Näin kuvailee rehtorin työpäivää Mellunmäen ala-asteen rehtori Tiina Hieta. Hänet valittiin tiistaina pääkaupunkiseudun kasvatus- ja opetusalan vuoden esimieheksi.

Rehtori Tiina Hiedan työmaalla Mellunmäen ala-asteen koululla riittää vilinää. Itähelsinkiläisessä koulussa on reilut 300 oppilasta. Joukkoon mahtuu paljon maahanmuuttajataustaisten perheiden lapsia ja erityishuomiota vaativia oppilaita.

- Itä-Helsingissä on hyvä työskennellä. Teemme työtä oikeiden asioiden parissa. Vanhemmat tarvitsevat paljon kasvatuskumppanuutta, mutta heidänkin kanssaan yhteistyö sujuu hyvin.

Tiina Hieta valittiin tiistaina pääkaupunkiseudun kasvatus- ja opetusalan vuoden esimieheksi. Valinnan teki Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n alueyhdistys. Vuoden esimieheksi Hietaa ehdottivat koulun työntekijät. He kehuvat rehtoria kannustavaksi pomoksi, joka satsaa henkilöstön hyvinvointiin ja tukee heitä hankalissakin tilanteissa.

Viime viikkona rehtorin työ on ollut julkisuuden valokeilassa. Syynä ovat Alppilan koulun tapahtumat, jotka johtivat opettajat erottamiseen. Tiina Hiedan mielestä rehtorin arkeen kuuluu yllättäviä tilanteita, vaikka Alppilan kaltaiset suuret riitatilanteet ovat harvinaisia.

- Työ on sekavaa viidakkoa. Kun aamulla menee töihin, ei yhtään tiedä, mikä odottaa. On suuri helpotus, jos saa työskennellä osaavien ammattilaisten kanssa. Meillä on osaava henkilökunta. Koen, että tämä työ on tärkeää, koska lapsi on työn keskiössä. Tässä maassa ei voi tällä hetkellä tehdä tärkeämpää työtä kuin kouluissa tehdään.