TCS:n työntekijät marssivat ulos - Luottamusmies irtisanomisaikeista: Näin ei toimita Suomessa

Nokian entiset työntekijät marssivat Espoossa ja Salossa ulos protestina uuden työnantajan irtisanomissuunnitelmille.

talous
Työntekijöitä TCS:n toimitilojen ulkopuolella.
Ulosmarssiin osallistuu Espoossa noin sata työntekijää.Jarmo Koponen / Yle

It-alan konsultointipalveluja tarjoavan TCS:n työntekijät ovat marssineet ulos työpaikoiltaan Espoossa ja Salossa. Ulosmarssiin osallistuu Espoossa noin sata työntekijää ja Salossa noin 60.

Espoossa ulosmarssin kerrotaan kestävän torstaiaamuun saakka.

Tämä ei ole suomalainen toimintatapa.

Anne Jääskeläinen

TCS ilmoitti tiistaina aloittavansa yt-neuvottelut, jotka tähtäävät 290 työpaikan vähentämiseen Suomesta. Yhtiön palveluksessa on Suomessa noin 500 työntekijää.

Nokia ulkoisti aiemmin tänä vuonna yhteensä 700 Suomessa työskennellyttä työntekijäänsä intialaisille HCL:lle ja TCS:lle. TCS eli Tata Consultancy Services on osa intialaista Tata Groupia.

"Maanantaina kehuttiin, tiistaina yt-viesti"

TCS:n otteet ovat selvästi kovempia kuin Nokian. Vielä maanantaina työntekijöille kehuttiin, kuinka hyvin yhtiöllä menee. Tiistaina sähköposteihin tuli ilmoitus yhteistoimintaneuvotteluista.

- Tämä ei ole suomalainen toimintatapa, sanoo TCS:n Espoon luottamushenkilö Anne Jääskeläinen.

Jääskeläisen mukaan ulosmarsseja on ollut myös muissa yhtiön toimipisteissä.

Yt-neuvottelut on ollut henkilöstölle suuri järkytys, sillä TCS:n leivissä on oltu vasta muutamia viikkoja. Jääskeläisen mukaan erityisen hankalaa tämä on ollut ulkomailta Suomeen tulleille työntekijöille.

"Ei näin voi ihmisiä kohdella"

TCS:n Salon-toimipisteen pääluottamusmies Juha-Matti Heikkinen kertoo, että yt-neuvottelujen laajuus ja nopeus yllättivät täysin. Salossa on 140 työntekijää.

- Toimistolle tulleista suurin osa elleivät kaikki kokivat, että työnteko oli käytännössä mahdotonta sen eilisen ilmoituksen jälkeen. Ihmisten fiilikset vaihtelivat epäuskosta absurdin komedian kokemuksiin ja ihan raivoon, Heikkinen kuvailee.

- Tämä oli spontaani mielenilmaus siitä, että ei ihmisiä näin voi kohdella.

Heikkisen mukaan Nokia ei koskaan kertonut yt-neuvotteluista sähköpostitse. Nyt sähköpostiviesti suuresta henkilöstön vähennystarpeesta tuli vain kuusi viikkoa töiden aloittamisen jälkeen.