Teknologia palaa tulevaisuuteen

Uutta luovan ihmisen on oltava valmis muuttamaan maailmaa, toteaa Tiedon teknologiajohtaja Pasi Sutinen. Tulevilta vuosilta hän odottaa sosiaalisen median seuraavaa askelta.

Kotimaa
Teknologiajohtaja Pasi Sutisen mielestä teknologisen kehityksen nopeus on vakio. Innovaatiot ovat hänen mielestään aina kehityksen keskiössä.

Tiedolla tietojohtajana työskentelevä Pasi Sutinen arvostaa innovatiivista ajattelua, mutta vierastaa erillisiä kehitystiimejä.

- Sinä et voi kenellekään sanoa, että ”ala innovoimaan”. Sen sijaan sen esteitä tulee pyrkiä poistamaan, Imatralla asuva Sutinen sanoo.

Tärkeintä hänen mukaansa on pohjimmiltaan uteliaisuus ja kunnianhimo.

- Innovoivilla henkilöillä täytyy aina olla halu muuttaa maailmaa. Se kuulostaa rajulta, mutta muutoksessa aina saa myös muutosvastarintaa.

Mikä on sosiaalisen median inkarnaatio?

Myös Sutinen odottaa viestintäteknologian ”seuraavaa” askelta. Musiikit, kamerat ja tehoprosessorit on jo nähty.

- Tällä hetkellä on mielenkiintoista nähdä mikä on sosiaalisen median seuraava inkarnaatio. Uskoisin, että järjestelmien sulautumista tullaan näkemään nykyistä enemmän, hän pohtii.

Sutinen povaa myös käyttäjän tunnistettavuuteen liittyvien toimintojen yleistymistä.

- Identiteetin hallinta mietityttää minua tällä hetkellä. Meidän täytyy löytää joustavampia ratkaisuja tunnistettavuuteen. Nythän eri ekosysteemit käyttävät omia tapojaan. Jossain vaiheessa nämä täytyy yhdistää, Pasi Sutinen sanoo.

Pasi Sutinen odottaa tulevaa teknologista kehitystä ennakkoluulottomana.

- Hämmästyttäväähän on se, että hyvin monet esimerkiksi futuristisissa elokuvissa esitellyt keksinnöt ovat sittemmin myös toteutuneet. Olemme nähneet miten laitteet ovat pienentyneet ja esimerkiksi kännykät saadaan jatkossa tarvittaessa vaikka sokeripalan kokoiseksi, Sutinen päättää.