1. yle.fi
  2. Uutiset

Ravintola-alan kilpailu kiristyy

Tällä viikolla Jyväskylän keskustaan avataan kaksi uutta baaria, kevään edetessä keskustassa avataan kaikkiaan seitsemän uutta terassia. Ravintoloiden kilpailuareena onkin Jyväskylän keskusta.

baarit
Juomasekoitus teon alla.
Simo Pitkänen / Yle

Tänäänkin Jyväskylän keskustaan avattiin uusi baari. Yrittäjä uskoo ketjukonseptiin.

- Jos oisin pistänyt vaan Satun baarin pystyyn, niin olisi hirvittänyt, mutta uskon todella Aussie Bar konseptiin. Nytkin hirvittää, mutta positiivisella tavalla, Sanoo baaria avaava Satu Orava.

Ravintolayrittäjä Kalle Lojander näyttää löytäneen yhden reseptin menestymiseen.

- Erikoistuminen. Toinen on hyvä palvelu. Sillä saadaan asiakas tulemaan uudestaan. Kerran - kaksi käyvillä asiakkailla ei mikään paikka menesty, hän sanoo.

Lojanderilla on muun muassa drinkki- ja karaokebaarit.

Useampi Jyväskylän baareista on parasta aikaa laajennuksen, remontin konseptimuutoksen alla. Noin 50 metrin matkalla kävelykatua löytyvät kohta Memphisin tilalle avaava Revolution, laajennusta tekevä Old Bricks Inn ja sisustustaan uusiva Hemingways. Samalle matkalle mahtuu myös hiljattain avatty Harry's.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n tilaston mukaan Jyväskylässä on enemmän anniskelupaikkoja asukaslukuun suhteutettuna kuin Oulussa, mutta vähemmän kuin Turussa.

Ravintola-alan kilpailu on paitsi Jyväskylässä, myös koko maassa erittäin kovaa.

- Alkoholin myynti on laskenut voimakkaasti monta vuotta peräkkäin. Samaan aikaan kustannukset anniskeluravintoloissa ovat kasvaneet voimakkaasti. Tässä tilanteessa ravintoloita tulee varmasti kaatumaan konkurssien ja muiden kautta, sanoo Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n ekonomisti Jouni Vihmo.

Lue seuraavaksi