Näin teet helpon lohipiirakan

Lohipiirakka on todella helppo ja nopea tehdä. Kevätsipulilla sekä tummalla ja vihreällä basilikalla maustettu lohipiirakka sopii hyvin keväisiin valmistujaisjuhliin.

piirakat
Valmis lohipiirakka on upea juhlapöydän herkku!
Valmis lohipiirakka on upea ja mahtavan makuinen juhlapöydän herkku!Juha Mäntykenttä / Yle

Lohipiirakka

50 g margariinia tai voita

1,5 dl hiivaleipäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1tl leivinjauhetta

1 dl vettä

täyte:

200 g kylmäsavulohta

1 dl kevätsipulia

½ dl tummaa ja vihreää basilikaa

2 dl maitoa ja kermaa

100 g katkaraputuorejuustoa

2 munaa

hyppysellinen sitruunapippuria

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nypityn margariinin/voin sekaan. Lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita aineet keskenään.

Laita taikina uunivuokaa ( halkaisija n. 25-30 cm). Paista taikinaa n. 5 min 200 asteessa.

Valmista täyte: Pilko lohi pieniksi kuutioiksi samoin kevätsipuli ja basilika. Levitä esipaistetun pohjan päälle.

Notkista tuorejuusto. Lisää maito ja kerma sekä kananmunat ja sitruunapippuri. Tarkista makua.

Lisää lohipalojen päälle.

Paista 200 asteessa noin 20 - 30 min.

VINKKI: Voit korvata kylmäsavulohen graavilohella, kinkulla tai kasviksilla.

Korvasienet ja kala ovat mainio yhdistelmä piirakan täytteeksi.

Tee piirakka valmiina sellaiseen vuokaan jonka voit nostaa juhlapäivänä suoraan pöytään tarjolle. Jos teet piirakkaa uunipellille, tee ohje 2,5 kertaisena.

OHJE: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen