Roskien poltto uhkasi räjäyttää navetan Hausjärvellä

Roskienpoltto levisi isoon tiilinavettaan, jossa oli dynamiittia. Palokunta joutui vetäytymään palopaikalta kauemmas, sillä sisällä navetassa oli 5-10 kiloa dynamiittia.

Kotimaa

Roskienpoltto levisi isoon tiilinavettaan ja poltti sen maantasalle Hausjärven Kurussa keskiviikkona iltapäivällä. Palokunta joutui vetäytymään palopaikalta kauemmas, sillä sisällä navetassa oli 5-10 kiloa dynamiittia.

Päivystävä palomestari Heikki Harri Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kertoi keskiviikkoiltana, että jälkisammutus on saatu päätökseen. Navetan raunioihin jäi vielä jonkin verran dynamiittia, jonka poliisi käy poistamassa torstaina. Räjähdysvaaraa ei Harrin mukaan kuitenkaan enää ole.

Palopaikka on eristettynä torstaihin saakka. Navetan läheltä kulkeva tie on myös suljettu liikenteeltä.

Poliisi selvittää varastointia

Dynamiitin varastoineella henkilöllä on sen ostamiseen asianmukaiset luvat, mutta poliisin tehtäväksi jää selvittää, oliko räjähdysaine varastoitu oikein, kertoi päivystävä palomestari Heikki Harri Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta.

Hausjärven tapaus on malliesimerkki siitä, miten roskienpoltossa ei tulisi menetellä, toteaa Harri.

- Maalaismaisemassa asioita tehdään usein itsenäisesti. Roskienpolton alussa saattaa olla tyyntä, mutta tässäkin tapauksessa nousi äkkiä kova tuuli, joka vei tulen rakennukseen.