”Henkinen kantti ratkaisi kullan Tiikereille”

Tiikerit varmisti keskiviikkona lentopallon Suomen mestaruuden lyömällä tiukan väännön jälkeen Hurrikaani-Loimaan suoraan erin 3-0. Kulta tuli Kokkolaan otteluvoitoin 4-2. Keskipohjalaista lentopallohuumaa oli todistamassa 4200 katsojaa. Osa yleisöstä jäi ovien ulkopuolelle, kun halliin ei voitu ottaa enempää väkeä sisään.

urheilu
Tiikerit SM-finaalin tunnelmissa
Lehtikuva

Mestaruutta juhlineen Kokkolan Tiikereiden menestyksen salaisuus oli timantinkova joukkuehenki, värikkäät persoonat joukkueessa ja kovan luokan ratkaisijat. Yksi heistä oli Urpo Sivula.

- Hienolta tuntuu, ei tässä voi muuta sanoa. Jos olisi huonot fiilikset niin olisihan se kumma juttu, hehkutti Sivula jakaessaan nimikirjoituksia mestaruuden varmistumisen jälkeen häntä innokkaasti piirittäneille junioreille.

Hänen mukaansa mestari-Tiikereiden henkinen kantti oli luokkaa kovempi kuin vastustajilla.

Vastassa olisi saanut olla aika hyvä joukkue, jos olisi meinannut meidät kaataa.

Urpo Sivula, Kokkolan Tiikerit

- Joukkue hitsautui hyvin yhteen. Kaikki osa-alueet meni niin kuin pitikin ja jokainen jätkä tiesi oman hommansa. Sillä me oikeastaan pärjäsimme. Kaikkein kovin testi meille oli puolivälierissä Ettaa vastaan. Kun se sarja klaarattiin, se antoi meille valtavasti itseluottamusta, voimaa ja energiaa. Sitten kun siihen päälle tuli hyvät VaLePa-pelit, oli itseluottamus meillä ihan tapissa. Vastassa olisi saanut olla aika hyvä joukkue, jos olisi meinannut meidät kaataa.

SM-kulta oli Urpo Sivulan komean uran ensimmäinen.

- Nyt se on kaulassa. Pidän sitä varmasti ainakin pari päivää! Kyllä tämä niin huipulta tuntuu! Saa nähdä, tuleeko tässä unta pariin päivään.

Itseluottamuksella iso rooli mestaruudessa

Tiikereiden päävalmentaja Tommi Tiilikainen oli viilipyttymäisen rauhallinen jo puolisen tuntia mestaruuden varmistumisen jälkeen.

- Nyt on jo mieli vähän rauhoittunut, mutta kyllä sellainen ylitsepursuava ilo tuli, kun se viimeinen pallo meille tuomittiin. Koko kauden kova työ palkittiin sillä fiiliksellä. Kyllä se on sen arvoista.

Tiilikaisen mukaan joukkueen sisällä oli loppuvaiheessa jo varsin luottavainen olo eivätkä pienet vastoinkäymiset hetkauttaneet pelaajia.

Räikeät persoonat olivat yksi meidän valttikorteista.

Tommi Tiilikainen, Tiikereiden valmentaja

- Kun saimme pelin rullaamaan, itseluottamus pysyi koko ajan hyvällä tasolla. Ja onhan meidän jengissä sellaisia mediapersoonia, jotka latailevat hyviä kommentteja. Niin se pitääkin olla, ei aina tarvitse tarjota niin tasapaksua settiä. Räikeät persoonat olivat yksi meidän valttikorteista, pohti ensimmäisellä pääsarjakaudellaan mestaruuden napannut nuori valmentajalupaus.

Kotiyleisön hurja mekastus ja kannustaminen olivat isossa roolissa ratkaisevassa kuudennessakin finaalissa. Tiukoilla hetkillä kannattajat saivat tiikeripelaajat taas takaisin huipputasolle.

- Kyllä siitä hyötyä oli. Me saimme siitä energiaa ja ehkä kaverilla alkoi vähän erien lopussa täristä. Varsinkin ensimmäisen erän comeback oli hyvä osoitus siitä. Mökä oli jo kahdenkymmenen pisteen tietämillä ihan hirveä. Kokkolalaiselle lentopalloyleisölle iso peukku, kiitteli Tommi Tiilikainen.

Ilman sopimusta ensi kauden osalta oleva päävalmentaja ei juhlan keskellä lähtenyt vielä pohtimaan tulevaisuuden suunnitelmiaan.

- Nyt lähdetään kultajuhliin ja sulatellaan vähän ajatuksia. Tämä on ollut hieno vuosi Kokkolassa ja pakkoa sanoa, että ei minulla ole täältä mihinkään kiire.