1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Michael Güttler Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestariksi

Suomen Kansallisoopperan uusi ylikapellimestari on saksalainen Michael Güttler. Dresdenistä syntyisin oleva Güttler on vuodesta 2002 ollut Mariinski-teatterin vieraileva kapellimestari, lisäksi hän on vieraillut useissa suurissa oopperataloissa kuten Pariisin oopperassa, Wienin valtionoopperassa ja Bolšoi-teatterissa.

kulttuuri
Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestari Michael Güttler.
Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestari Michael Güttler.Suomen Kansallisooppera

Suomen Kansallisoopperan hallitus on valinnut saksalaisen Michael Güttlerin uudeksi ylikapellimestariksi. Ylikapellimestarin kausi on 3-vuotinen ja siihen liittyy 2 vuoden optio jatkosta. Tehtävä alkaa 1.8.2013.

Ylikapellimestarin toimenkuvaan kuuluu ooppera-, baletti- ja konserttiesitysten johtaminen, vastuu orkesterin taiteellisesta tasosta, sekä Suomen Kansallisoopperan musiikillisen tason ylläpito ja kehittäminen yhdessä taiteellisen johtajan kanssa.

Michael Güttler (s.1966) opiskeli Dresdenissä viulua, trumpettia ja pianoa sekä kuoron ja orkesterin johtamista. Voitettuaan useita kansainvälisiä kapellimestarikilpailuja hän sai nimityksen Klagenfurtin teatterin ylikapellimestariksi 1998.

Vuodesta 2002 Güttler on ollut vakinainen vieraileva kapellimestari Mariinski-teatterissa, jossa hänen lyhyellä varoitusajalla Valeri Gergijevin sijasta johtamansa Nibelungin sormuksen ja Parsifalin esitykset keväällä 2003 herättivät suurta huomiota. Toukokuussa 2007 hän johti myös hyvin lyhyellä valmistautumisajalla _Lohengrinin _Pariisin oopperassa.

Lue seuraavaksi