1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hotellit

Kolmen hotellin kaupungissa petipaikat loppuvat kesken

Jos mielii painaa päänsä hotellivuoteen tyynyyn Mikkelissä massatapahtuman aikaan, on syytä olla hereillä varausten teossa pian. Jo nyt suurimmat kesätapahtumat ovat täyttäneet hotellit.

Osuuskauppa Suur-Savolla on hotelli Mikkelissä. Kuva: YLE / Senni Anttonen

Mikkelissä kesätapahtumien majoituspaikkojen myynti on jo kovassa vauhdissa. Jos mielii majoittua hotellissa Mikkelissä suurten tapahtumien aikaan tai ylipäänsä heinäkuussa, nyt alkavat olla viime hetket varausten tekoon.

- Tapahtumien aikoina kaikki huoneet on jo myyty loppuun. Piikit ovat Power Cup-lentopallotapahtuma, St. Michel-ravit ja Jurassic Rock, kertoo hotelli Uusikuun hotellipäällikkö Ari-Pekka Tiainen.

- Micheleihin myytiin huoneet jo viime kesänä. Meillä on vakioporukka, jotka käyvät vuodesta toiseen, Tiainen sanoo.

Tapahtumat elintärkeitä koko seudulle

Mikkelissä ei ole kuin kolme varsinaista hotellia, Uusikuu, Sokos Hotel Vaakuna ja Cumulus. Muutenkin majoituspaikkoja löytyy niukasti ja esimerkiksi viime kesän Kuninkuusravien aikaan ravivieraat etsivät majoitusta 100 kilometrin säteellä aina Jyväskylää myöten. Kaupunki ei kuitenkaan elätä montaa hotellia ympäri vuoden. Massatapahtumien aikaan kapasiteetti käy kuitenkin vähiin.

- Tapahtumat ovat erittäin tärkeitä koko alueelle ja myös majoitukselle. Etenkin sesongin alku- ja loppupäähän sijoittuvat tapahtumat ovat tärkeitä hotelleille, Sokos Hotel Vaakuna Mikkelin hotellijohtaja Inkeri Pöntinen kertoo.

Mikkelin raviradalla riitti yleisöä 2012 Kuninkuusravien yhteydessä. Kuva: Petri Vironen

Mikkelissä majoituksen sesonkiaikaa on heinäkuu kun hotellit täyttyvät matkailijoista. Talvella puolestaan yritysmatkustajat käyttävät majoituspalveluita, mutta kesäkuu ja elokuu kaipaavat pontta muualtakin kuin kaupungin perusannista.

- Mikkelin alue ei sellaisenaan ole riittävän vetovoimainen. Kenkävero, Visulahti ja tämän tyyppiset vetävät, mutta tapahtumia tarvitaan, Pöntinen sanoo.

Jurassicista odotetaan tänä kesänä superviikonloppua

Tänä kesänä Jurassic Rockin odotetaan tuovan tavallista enemmän majoittujia, sillä tapahtuma on aiempaa pitempi ja vetovoimaa lisää maailmanluokan tähti System of A Down.

- Tässä vaiheessa ehkä hivenen on jo kasvua normaalivuoteen nähden, mutta odotamme kyllä siltä viikonlopulta todella paljon.

Kuva: Yle / Juho Liukkonen

Vaikka majoituspaikat kannustavat varaamaan huoneen mieluiten nyt heti, jos tahtoo varmistaa saavansa petipaikan, niin myöhemminkään eikannata heittää kirvestä kaivoon kysymättä.

- Onnekkaalla kyselijällä voi olla vielä ihan viime metreilläkin onni matkassaan eli kun peruutuksia tulee niin aina jokunen huone sieltä saattaa vapautua. Tilannehan elää koko ajan ja kyllä ihmisille tulee peruutuksia, että kyllä kannattaa kysellä, Pöntinen sanoo.

Ylen toimitukset eri puolilla Suomea ja radion ajankohtaisohjelmat käsittelevät aina torstaisin yhteistä teemaa. Yle Radio Suomen Ajantasan Torstaiseuran aiheena on tapahtumien synnyttämä taloudellinen ja imagohyöty alueelleen 25.4. klo 14.30-15.00.