Bangladeshin tehdasromahduksen uhriluku nousee yhä

Raunioista kuuluu edelleen avunhuutoja, mutta pelastustyöt ovat vaikeat. Kuolleita on löydetty jo 290.

Ulkomaat

Bangladeshissa keskiviikkona romahtaneen tekstiilitehtaan raunioista on löytynyt nyt kaikkiaan 290 ruumista. Viranomaisten mukaan hengissä löytyneiden määrä on kasvanut 61:llä.

Elonmerkkejä on edelleen 20 - 25 ihmisestä, mutta heidän pelastamisensa on erittäin vaikeaa, viranomaiset sanovat. Heidän mukaansa ponnisteluja jatketaan ainakin yli viikonlopun.

Lähellä Dhakaa sijainneessa Rana Plazan kahdeksankerroksisessa rakennuksessa oli useita tekstiiliyrityksiä. Rakennuksen piti piirustusten mukaan olla viisikerroksinen, mutta sitä oli korotettu laittomasti.

Viranomaiset olivat todenneen romahdusta edeltäneenä päivänä, että rakennus oli vaarallinen ja piti tyhjentää välittömästi, mutta omistajat eivät noudattaneet määräystä. Rakennuksessa työskenteli yli 3 000 ihmistä, mutta selvää ei ole, moniko heistä oli töissä onnettomuushetkellä. Pelastettujen kokonaismääräksi on kerrottu 2 200.

Tehtaiden surkea turvallisuustilanne nousi Bangladeshissa voimakkaasti esille talvella, kun tekstiilitehtaan tulipalo tappoi 112 ihmistä. Bangladeshissa on nelisentuhatta tekstiiliyritystä ja niillä monin verroin tehtaita, joissa valmistetaan hyvin pienellä palkalla vaatteita länsimaiden markkinoille.

Lähteet: AP, AFP