Lentokoneesta Lontoon kadulle pudonnut mies kuoli ehkä jo ilmassa

Angolasta lentokoneeseen salamatkustajana päässyt mies oli kolmen minuutin päässä päämäärästään, kun hän putosi koneesta. Kuolinsyyntutkijat ovat selvittäneet, miten hän kuoli.

Ulkomaat

Länsi-Lontoossa sijaitsevan Portman Avenuen asukkaat havahtuivat 9. syyskuuta kello 7.45 kadulta kuuluneeseen tömähdykseen. Paikalle tulleet ihmiset löysivät pahoin ruhjoutuneen miehen ruumiin. Tapauksesta kertovat Britannian tiedotusvälineet.

Tutkimuksissa selvisi, että Mosambikin kansalainen Josen Matada oli yrittänyt päästä Lontooseen lentokoneen laskutelineeseen kiinnittymällä. Tutkijat arvelevat, että Matada oli kuollut tai kuolemaisillaan, kun Boeing 777 -koneen laskutelineet tulivat ulos kolme minuuttia ennen laskeutumista Heathrow'n lentokentälle.

Sydän saattoi vielä lyödä, vaikka hänen täytyi kärsiä hapenpuutteesta ja hypotermiasta ulkolämpötilan ollessa -60 astetta. Matadalla oli yllään vain ohuet vaatteet.

Matadan oli täytynyt menettää tajuntansa ja siksi hän putosi laskutelineen päältä, kun luukut avautuivat koneen valmistautuessa laskuun.

Matadalta ei löytynyt henkilöllisyystodistusta, ainoastaan hieman Botswanan rahaa ja yksi punnan kolikko. Hänen todennäköinen henkilöllisyytensä saatiin selville matkapuhelimen sim-kortin avulla. Hänen entinen työnantajansa tunnisti hänen tatuointinsa.

Lentokoneista löydetään salamatkustajia silloin tällöin. Yhdysvaltain ilmailuviranomaisten mukaan noin yksi neljästä lentosalamatkustajasta selviää hengissä. Useimmat kuolevat kylmyyteen tai hapenpuutteeseen, tai putoavat kyydistä.

Yksi harvoista henkiinjääneistä oli romanialainen mies, joka onnistui lentämään lentokoneen rakenteissa Wienistä Lontooseen. Hänen tapauksessaan lentoaika oli tosin vain yksi tunti ja sekin tehtiin poikkeuksellisen matalalla.