Hyppää sisältöön

Koivulan koulun kohtalo kaupunginhallituksessa

Lasten ja nuorten lautakunta päätyi viime viikolla kannattamaan koulun jatkoaikaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Koivulan koulu lakkaa olemasta elokuun alussa.

Kotkan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina Koivulan koulun mahdollista jatkoaikaa.

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu on tehnyt aloitteen, että Koivulan koulu saisi jatkaa toimintaansa. Valtuuston viime vuoden keväällä tekemän päätöksen mukaan koulun toiminta lakkaisi elokuun alussa.

1950-luvulla rakennetun Koivulan koulun tiloja ei pidetä enää ajanmukaisina eikä toiminnan jatkamiseen ole varattu määrärahaa. Koivulan oppilaiden on määrä siirtyä Kyminkartanon kouluun.

Perussuomalaisten lisäksi koulun lopettamiseen ovat suhtautunut kriittisesti myös vasemmistoliitto ja vihreät. Kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Semi Lommi (vas.) sanoo, että Koivulan alue tarvitsee oman koulun.

- Se olisi edullisin ratkaisu. Tiloissa voi vielä opiskella eikä mitään sisäilmaongelmia ole havaittu, Lommi sanoo.

Kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja, SDP:n Pekka Posti puolestaan ihmettelee halua repiä kouluverkosta tehty päätös jälleen auki.

- Pitäisi pitää jalat maassa eikä nyt ole aika siltarumpupolitiikalle, Posti täräyttää.

Viime viikolla lasten ja nuorten palveluiden lautakunta päätti äänestyksen jälkeen ehdottaa koululle lisäaikaa. Lausuntoehdotuksen mukaan kaupunginhallitus olisi kuitenkin päätymässä Koivulan koulun lakkauttamisen puolelle.

.
.