Hyppää sisältöön

Naisten valokuvausharrastus on kovassa nousussa

Kuopiossa harrastajamäärät ovat muutenkin moninkertaistuneet. Digiaika on mahdollistanut kuvaamisen kaikille.

Kuva: Juha Vauhkonen / Yle

Naisten valokuvausharrastus on kovassa nousussa. Kuopion Kameraseuran puheenjohtajan Jukka-Pekka Korpi-Vartiaisen mukaan naisten määrä on ylittämässä miesten lukumäärän heidänkin harrastajajoukossaan.

- Tullessani mukaan yhdistykseen neljä vuotta sitten naisia oli joukossa vain kaksi. Nousu siitä eteenpäin on ollut huimaa. 

Valokuvausalan ja harrastajamäärien kehitys on ottanut aimo harppauksia eteenpäin digitalisoitumisen myötä. Jotain kehityksestä kertoo se, että internetiin ladataan joka päivä 28 miljoonaa uutta kuvaa.

Koiranputkikin kaunistuu

Ensi vuonna 60 vuoden ikään ehtivän Kuopion Kameraseurankin jäsenmäärä on vuosien saatossa moninkertaistunut. Jäseniä on nyt lähes yhdeksänkymmentä.

- Ikähaarukka on 15-vuotiaista yli 75-vuotiaisiin ja toiminta on hyvin aktiivista, Korpi-Vartiainen kehuu.

Kuopiolainen Anne Tuomainen osallistuu innokkaasti kameraseuran tapahtumiin, ja kokee saaneensa etenkin joukon jokakuukautisista kuvailloista paljon irti.

- Maailmaa katsoo nyt ihan eri silmin kuin ennen. Kameran läpi kasveja tarkkailtuani esimerkiksi koiranputki on yksi kauneimpia kasveja mitä maailmasta löytyy!, Tuomainen huokaa.