Kadut suljetaan suurperformanssin tieltä Lahdessa

Fellmanninpuistoa rajaavat Paasikivenkatu, Kyösti Kallion katu ja Ståhlberginkatu suljetaan liikenteeltä tänään klo 10 -16.

Kotimaa
Kaisa Salmi punavankileirin muistomerkki
Tanja Perkkiö / Yle

Suomen sisällissodan kaikille yhteinen tapahtuma, yhteisötaideteos_ Fellmanin pelto - 22 tuhannen ihmisen elävä monumentti _täyttää Lahden Fellmaninpuiston koko päiväksi. Tapahtumaa varten suljetaan reunakadut liikenteeltä ja paikalle tulee tekniikkaa, ensiapupiste ja yleisön sekä osallistujien lisäksi myös kuvausryhmiä ja tiedotusvälineitä.

Fellmaninpelto-työryhmä haluaa vielä tapahtuman alla korostaa, että Fellmaninpuiston performanssi on täysin itsenäinen oma tapahtumansa. Tapahtuma kuuluu Lahden taidemuseon ohjelmistoon ja on poliittisesti sitoutumaton.

Vuoden 1918 tapahtumien nostaminen lehti-ilmoituksessa osaksi 'Punaiset Lahdessa' -viikonloppua sai jotkut takajaloilleen.

Ohjeita yleisölle ja osallistujille

Paikan päälle voi mennä mukaan tai vain katselemaan. Osallistujien pitäisi olla paikalla klo 13.30, esitys alkaa klo 14. Yleisöäkin pyydetään pukeutumaan tummiin; mustiin, tummanharmaisiin, ruskeisiin, tummanvihreisiin tai tummansinisiin vaatteisiin. Historiallista vaatetusta ei tarvitse olla.

Suurten yleisötapahtumien tapaan sateenvarjoa ei saa käyttää. Tapahtuma-alue on myös päihteetön ja tupakointi on kielletty. Koirat pitää jättää kotiiin.

Jos sataa, voi pukeutua tummaan sadeasuun tai kertakäyttösadetakkiin. Suurten yleisötapahtumien tapaan sateenvarjoa ei saa käyttää. Tapahtuma-alue on myös päihteetön ja tupakointi on kielletty. Koirat pitää jättää kotiiin.

Yle kertoo Fellmanin pelto -taideteoksen toteuttamisesta uutisissaan ja nettisivuilla.