1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. konsertit

Oppilaskonsertit ovat varma kevään merkki

Kevät on opistojen ja oppilaitosten pitämien konserttien kulta-aikaa. Talven aikana harjoiteltuja taitoja tuodaan päivänvaloon riemun kera. Yksi tällainen konsertti järjestettiin perjantaina Oulussa Kaakkurin koulussa.

konsertit
Kaakkurin koulun kevätkonsertti
Marko Siekkinen / Yle

Kaakkurin koulun kakkosluokkien kevätkonsertti lennätti paikalla oleville perhosia vatsaan. Lavalla oli suuri tokaluokkalaisten kuoro ja lavan vieressä bändin verran soittajia, aina kakkosluokkalaisista vanhempiin koululaisiin.

Yleisössä istui ylpeitä vanhempia, isovanhempia ja muita koulun oppilaita.

Esityksen takana paljon harjoittelua

Luokanopettajat Sanna Paitsola ja Anniina Sillanpää ovat oppilaineen tehneet yhteistyötä koko lukukauden pariluokkana.

Musiikkipainotteisen opetuksen hedelmänä oppilaat ovat saaneet syksyn ja talven mittaan harjoitella lukuisia lauluja, joista nyt esitettiin kahdeksan kappaleen ohjelmisto. Esitettäväksi valikoitui niin perinteikästä kuin uudempaakin lasten musiikkia, mukana muun muassa oululaisen Soiva siili -yhtyeen kappale Kalle mato.

Kuoron taustalla soittaneista kakkosluokkalaisista osa on alkanut harrastamaan musiikkia myös vapaa-ajalla. Esimerkiksi rumpaleita oppilaissa on useampia. Myös kontrabasson varteen löytyi useita innokkaita. Paikalla oli yksi kontrabasso, jonka soittaja vaihtui taiturimaisesti lennosta kesken kappaleen.

- Ihan helppoa, siinä oli välisoitto, tuumasivat bassoa puolet lyhyemmät basistit keikan jälkeen.

Lue seuraavaksi