Koe uusi yle.fi

Järviseudulla tuulivoiman kaava-alueelle tulossa rakennuskielto

Alajärven, Soinin ja Vimpelin tuulivoimaosayleiskaava-alueelle suunnitellaan rakennuskieltoa. Rakennuskielto olisi voimassa kaavan lainvoimaiseksi tuloon saakka tai enintään viisi vuotta. Alajärven valtuusto päättää kiellosta omalta osaltaan illalla.

Rakennuskielto
tuulivoiman turbiini pyörii
Jarkko Heikkinen / Yle

Alajärven, Soinin ja Vimpelin tuulivoimaosayleiskaava-alueelle ollaan asettamassa rakennuskielto. Tarkoituksena on antaa kaavoittamiselle suunnittelurauha ja varmistaa, että alue säilyy nykyisellään kunnes kaava valmistuu.

Kielto ei kuitenkaan koskisi rakennusten vähäisiä muutos- tai laajennustöitä, eikä pienten talousrakennusten tai vastaavien rakentamista. Rakennuskielto olisi voimassa kaavan lainvoimaiseksi tuloon saakka tai enintään viisi vuotta. Alajärven valtuusto päättää kiellosta omalta osaltaan illalla.

Alajärven, Soinin ja Vimpelin tuulivoimaosayleiskaavan laatiminen on aloitettu alkuvuodesta. Sen on tarkoitus tulla ehdotusvaiheeseen ensi vuoden keväällä.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiihtolajit

Krista Pärmäkoski vai Marit Björgen? Pärmäkoskella takana kotiedulla yllätysmomentti

Seksuaalirikokset

Mummon miesystävä käytti Helenaa hyväkseen kuusivuotiaaksi saakka

180 astetta: “Tanakat miehet oikeudessa vaativat, että 10-vuotiaan olisi pitänyt osata vastustella hyväksikäyttäjäänsä”

Tehtävänä tulevaisuus

Goodbye, kuukkelimetsä!

Hakkuukiistat palasivat Suomeen, kun biotalous jauhaa puuta rahaksi

Matti Vanhanen

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen kehuu Ahtisaarta ja Halosta, moittii Sauli Niinistön politiikkaa kapea-alaiseksi