Äidinkielen koetta siirrettiin Justin Bieberin vuoksi

Teini-idolin konserttia odottaneet nastolalaiset katselivat hampaat kalisten, kuinka vauhkoimmat fanit kaatuilivat rynniessään sisään.

Kotimaa
Justin Beaber -fanit jonottavat Helsinki Areenan edustalla perjantaina.

Pop-tähti Justin Bieberin ensimmäisen Suomen-konsertin odotus äityi miltei käsirysyksi Helsinki Areenan edustalla perjantaina. Porttien auettua turvatarkastukselle ja lippujen tarkastukselle iltakuudelta Bieberin ihailijat ryntäsivät asfalttikentän poikki kohti rakennuksen sisäänkäyntiä. Toisiinsa törmäillessään useat kaatuivat päistikkaa maahan.

Tunnelma oli kiihtynyt edeltävän tunnin aikana ihailijoiden kiljuttua Areenan ikkunoissa vilkuttaville hahmoille. Fanit uskoivat näkevänsä ikkunassa show'n esiintyjiä. Tuhansien odottajien joukossa harhaili useita lippunsa kadottaneita, ja paikalle oli pakkautunut myös liputtomia tunnelman aistijoita. Muutamille kylmä, sateinen sää ja tuntikausien odotus oli liikaa ja järjestäjät taluttivat heitä sivummalle lepäämään.

Sydänmerkin harjoittelua kohmeisin sormin

Nastolalaiset yhdeksäsluokkalaiset Aino Leimio ja Mona Ravi olivat lähteneet kohti "unelmien päivää" jo aamuseitsemältä. Kierretty oli niin hotelli Kämpin edusta kuin Kaisaniemen ennakkojuhlakin.

Aino Leimio ja Mona Ravi
Aino Leimio ja Mona Ravi tutisivat kylmässä tihkusateessa, mutta idolin näkeminen oli jo lähellä.Santtu Natri / Yle

- Meillä olisi ollut tänään kokeet äidinkielestä ja biologiasta, mutta opettajat antoivat luvan tehdä kokeet toisena päivänä. Niin päästiin tänne, ihan mahtavaa, Leimio kertoi hampaat kalisten.

Ravin mukaan Bieber-lippisten ja virallisten fanipaitojen lisäksi he eivät olleet varautuneet erityisellä rekvisiitalla.

- Kannustuskyltit on kassissa valmiina ja sydänmerkkiä harjoiteltu. Parasta tässä on se, että Justin on ihan oikeasti Suomessa!

Puoliseitsemältä Leimio ja Ravi pääsivät sisään lämmittelemään, valmistautumaan konsertin alkuun - ja vessaan. Ruokaa tytöt olivat saaneet viimeksi aamupäivän puolella.