Muotiguru Karl Lagerfeld paljasti vihdoin todellisen ikänsä

Viime vuonna 79-vuotispäiviään viettänyt Lagerfeld onkin vasta 77-vuotias, tai niin hän ainakin sanoo.

viihde
Saksalainen muotisuunnittelija Karl Lagerfeld Pariisin muotiviikolla 5.3.2013.
Christophe Karaba / EPA

Muotitalo Chanelin pääsuunnittelija Karl Lagerfeld on paljastanut todellisen ikänsä. Lagerfeld kertoo ranskalaisen Paris Match -lehden haastattelussa syntymäpäiväkseen 10. syyskuuta 1935.

Lagerfeld on jo vuosia hämmentänyt iällään spekuloivia: muotiguru piti 70-vuotisjuhlat vuonna 2008; 79-vuotisjuhlia taas vietettiin vain neljä vuotta myöhemmin, vuonna 2012. Lagerfeld on aiemmin kertonut syntyneensä joko vuonna 1933 tai 1938.

Lagerfeld kertoo Paris Matchille, että hän syntyi oikeasti vuonna 1935, mutta tuntemattomasta syystä hänen äitinsä kirjasi virallisiin asiakirjoihin väärän vuoden, mikä johti näihin päiviin asti jatkuneeseen sekaannukseen.

- Äitini vaihtoi päivämäärän. Oli helpompi kirjata 3 tai 8, Lagerfeld kommentoi paljastamatta enempää yksityiskohtia.

- Asia selvisi minulle hänen kuolemansa jälkeen, enkä tiedä miksi hän teki sen, Lagerfeld kuitenkin lisäsi.

Pariisissa asuva muotisuunnittelija syntyi Karl Lagerfeldtinä Hampurissa saksalaiselle äidille ja ruotsalaiselle isälle, mutta hän pudotti sukunimensä viimeisen T:n kaupallisista syistä. Hänen ensimmäinen kokoelmansa esiteltiin vuonna 1958 nimellä Roland Karl. Nykyään hän on paitsi Chanelin myös Fendin pääsuunnittelija ja johtaa myös omaa nimeään kantavaa vaatemerkkiä.

Lähteet: AFP