1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yhdysvalloissa uusi pidätys risiinikirjetapauksessa

Viime viikolla pidätetty mies vapautettiin tiistaina tutkinnan jälkeen.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on tehnyt uuden pidätyksen risiinikirjetapauksessa. FBI pidätti lauantaiaamuna mississippiläisen miehen epäiltynä myrkyllisten risiinikirjeiden lähettämisestä presidentti Barack Obamalle ja republikaanisenaattori Roger Wickerille. Aikaisemmin risiinikirje oli lähetetty 80-vuotiaalle mississippiläistuomarille Sadie Hollandille.

Pidätystä edelsivät etsinnät taistelulajiohjaajana toimivan miehen kotona ja salilla, jolla hän on työskennellyt aikaisemmin. Poliisi tarkkaili miehen kotia perjantaista lähtien. Pidätystilanne sujui rauhallisesti, kertoo FBI:n tiedottaja. Pidätetty on kiistänyt osallisuutensa myrkkykirjeiden lähettämiseen.

Yhdysvaltain oikeusministeriö ilmoitti pidätyksen jälkeen, että syytetään risiinin hallussapidosta ja yrityksestä käyttää sitä biologisena aseena.

FBI pidätti viime viikolla mississippiläisen Elvis-imitaattorin työskennelleen miehen epäiltynä kirjeiden lähtettämisestä. Syytteet kuitenkin kumottiin viime tiistaina, kun tutkinnassa ei paljastunut todisteita häntä vastaan.