Benettonin ja Mangon yhteys Bangladeshin turmatehtaaseen sai kuluttajat raivoihinsa

Espanjalainen Mango on myöntänyt tilanneensa romahtaneesta tehtaasta koe-erän vaatteita. Myös espanjalainen tavarataloketju El Corte Inglés on kertonut, että heidän myymiään vaatteita valmistettiin kyseisessä tehtaassa.

Ulkomaat
Benettonin liikkeen näyteikkuna.
Uutistoimisto AFP:n mukaan Bangladeshissa romahtaneesta rakennuksesta on löytynyt United Colors of Benettonin vaatteita.Jussi Nukari / Lehtikuva

Kansainvälisesti tunnettu vaatebrändi Benetton kiistää jyrkästi, että heidän vaatemallistojensa vaatteita olisi ommeltu romahtaneessa tekstiilitehtaassa Dhakassa Bangladeshissa.

Italialaisen Benettonin yhteys turmatehtaaseen nousi julkisuuteen, kun uutistoimisto AFP:n toimittaja kertoi ottaneensa valokuvia tehtaan raunioilla. Kuvissa näkyy sinisiä paitoja, joissa on Benettonin logo.

Sosiaalisessa mediassa Benettonin yhteys Bangladeshin turmatehtaaseen sai aikaan raivostuneen palautevyöryn. Kommentoipa joku sarkastisestikin pitävänsä punaisesta väristä.

Bangladeshissa sortuneen tekstiilitehtaan rauniot.
Kahdeksankerroksinen rakennus romahti Dhakassa viime viikolla. Rakennuksessa toimi useita vaatetehtaita.Abir Abdullah / EPA

Benettonin edustaja on osallistunut keskusteluun Facebookissa sanomalla, että yhtiö haluaa tehdä selväksi, ettei kyseinen tehdas ole sen alihankkija. Benetton myöntää tilanneensa yhden vaate-erän tehtaasta viikkoja ennen onnettomuutta. Nyt Benetton kertoo katkaisseensa sopimuksensa tehtaan kanssa.

Espanjalainen Mango puolestaan on myöntänyt tilanneensa romahtaneesta tehtaasta koe-erän vaatteita. Myös espanjalainen tavarataloketju El Corte Inglés on kertonut, että heidän myymiään vaatteita valmistettiin kyseisessä tehtaassa.

Mango on pahoitellut vuolaasti sosiaalisessa mediassa onnettomuutta.

El Corte Inglés puolestaan sanoi tiedotteessaan, että tehtaassa oli tarkastettu työoloja ja että paikalliset viranomaiset olivat sanoneet tehtaan olevan turvallinen.

Sortumishetkellä rakennuksessa arvioitiin olevan noin 3 000 työntekijää. Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin 380 kuoli romahduksessa.