Prahan keskustassa räjähti - useita ihmisiä loukkaantui

Jopa 40 ihmistä loukkaantui räjähdyksessä ja muutama ihminen on saattanut jäädä räjähdyksessä vaurioituneeseen rakennukseen. Poliisi uskoo, että kyseessä oli kaasuräjähdys.

Ulkomaat
Räjähdyspaikka Prahassa.
Ainakin yksi rakennus on vaurioitunut pahasti ja ikkunoita on särkynyt satojen metrien säteellä räjähdyspaikasta.Michal Cizek / AFP
Poliiseja ja palomiehiä räjähdyspaikalla.

Tshekin pääkaupungin Prahan keskustassa on sattunut voimakas räjähdys. Ainakin yksi rakennus on vaurioitunut pahasti ja ikkunoita on särkynyt satojen metrien säteellä räjähdyspaikasta. Muun muassa kansallisteatterin ikkunoita särkyi.

Räjähdys sattui paikallisten viranomaisten mukaan Divadelnikadulla. Onnettomuuspaikan naapurirakennuksissa sijaitsevat muun muassa Kaarlen yliopiston sosiaalitieteiden laitos sekä elokuva-alan koulu FAMU.

Räjähdys vaurioitti myös kadun varteen pysäköityjä autoja.

Pelastuslaitoksen mukaan loukkaantuneita on jopa 40. Ainakin neljä loukkaantunutta on saanut vakavia vammoja. Muutama ihminen on saattanut jäädä vaurioituneeseen rakennukseen.

Tshekin television mukaan lähirakennuksia on evakuoitu.

Prahan kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Poliisin alustavan arvion mukaan kyseessä on ilmeisesti kaasuräjähdys, kertoo Tshekin televisio.

Ulkoministeriön tietojen mukaan Prahassa on tällä hetkellä suomalaisia turisteja, mutta heidän voinnistaan ei ole tarkempaa tietoa.

Suomen Prahan-suurlähetystö selvittää tilannetta.

Lähteet: AP, Reuters