Vihdoin tamperelaisväriä leijonamiehistöön

Jääkiekon MM-kisoissa Suomea on edustamassa myös kaksi tuoretta hopeamitalistia. MM-kisakomennuksen saivat Tapparan puolustaja Tuukka Mäntylä ja keskushyökkääjä Jarno Koskiranta. Tapparan toimitusjohtajan Mikko Leinosen mukaan tamperelaisten valinta joukkueesen on kiitos Tapparan valmennukselle.

urheilu
Justin Azevedo ja Jarno Koskiranta kamppailevat
Tomi Hänninen

Suomen MM-joukkueeseen valittiin kaikkiaan 25 pelaajaa. Ensikertalaisia alustavassa ryhmässä on peräti 14. Koskiranta on yksi MM-untuvikoista, vaikka maaotteluita onkin kertynyt 14.

Mäntylälle MM-kisat ovat neljännet. Viimeksi hän oli mukana vuonna 2007. Se onkin viimeisin kerta kun tamperelaisjoukkueesta on otettu pelaajia suoraan MM-joukkueeseen. Kasvatteja on toki nähty. Ilveksen riveistä saa seuraavaa MM-pelaajaa vielä odotella, edellisen kerran MM-jäällä tupsukorvista nähtiin Raimo Helminen ja Vesa Viitakoski vuonna 2002. Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen iloitsee tamperelaisväristä MM-kisoissa.

- Hyvä mieli on. Tämä on osoitus siitä, että kehitystä on tapahtunut ja pelaajat ovat myös yksilöinä matkalla kärkikaartiin, Mikko Leinonen sanoo.

Mäntylällä on koossa jo lähes sata maaottelua. Vaikka MM-kisat ovat uran neljännet, Mäntylä nousi Leijoniin puskista. Yle Urheilun mukaan hän ei ole ollut käytännössä ollenkaan Jalosen listoilla koko tämän valmennuskauden aikana, mutta vahva kausi ja etenkin kevät Tapparassa riittivät valintaan. Pienestä koostaan huolimatta sisupussi ei juuri kaksinkamppailuja häviä. Mäntylä pystyy myös kiekolliseen peliin - varsinkin, kun itseluottamus on korkealla.

- Mäntylä on kokenut pelaaja, mutta kyllä tämän kauden sitoutuminen Tapparaan ja kapteenina toimiminen on tuonut hänen pelaamiseensa uutta buustia, Leinonen sanoo.

Koskirannalla näytön paikka

Tapparan hyökkääjä Jarno Koskiranta oli MM-kisoihin puolestaan yllätysvalinta, mutta perusteltu nykyisessä sentteritilanteessa. Takana uran paras vuosi ja hienot pudotuspelit, vaikka finaaleissa Koskiranta vähän hyytyikin. Rooli lienee Yle Urheilun mukaan joko kolmos- tai nelossentteri, jos Koskirannan passia edes leimatan alkuvaiheessa. Häntä luonnehditaan isokokoiseksi ja fiksuksi pelimieheksi, jolla on pelisilmää.

Koskirannalla on tie auki ihan mihin vaan, nyt on näytön paikka.

Mikko Leinonen

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen kiittää Tapparan valmentajille annetusta luottamuksesta. 26-vuotias Jarno Koskiranta tuli Tapparaan Saipasta ja vuodessa hänestä on kehkeytynyt varsin lupaava pelaaja.

- Koskirannalla on tie auki ihan mihin vaan, nyt on näytön paikka, Leinonen sanoo.

- Heillä on nyt molemmilla haaste näyttää, että he ovat kutsun arvoisia. Heidät molemmat kutsuttiin loppumetreillä, mutta uskon, että molemmille löytyy rooli joukkueessa, Mikko Leinonen arvioi.

Leinonen ei halua etukäteen arvuutella kuinka kisoissa Suomelle käy, mutta nuori joukkue on aina janoinen.

- Jos joukkue saa hyvän lähdön, niin jatko on varmempaa. Joukkue ehtii hitsautua paremmin yhteen. Suurella osalla pelaajista on vielä peliura edessäpäin, joten onnistuminen MM-kisoissa on tärkeää.