Hyppää sisältöön

Keskusta kävi kesällä kuilun partaalla

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoo joutuneensa suuren urakan eteen tultuaan valituksi keskustan johtoon viime kesäkuussa. 

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä. Kuva: Yle

Yrityselämstä politiikan puolelle loikannen kempeleläisen Juha Sipilän mukaan keskusta oli hänen puheenjohtajakautensa alussa pahasti hakoteillä ja puolueen yhtenäisyys vaati paljon työtä.

- Kyllä me viime kesänä aika kuilun partaalla oltiin - kieltämättä. Keskinäinen luottamus ja itsetunto oli alhaalla ja sen eteen tehtiin kovasti kesällä töitä ja erityisesti alkusyksy, sanoo Sipilä.

Samaan aikaan puolueen sisäisen remontin kanssa, keskustan kannatus on mielipidemittausten mukaan ollut nousu-uralla.

Sipilän mukaan puolueen sisäisen luottamuksen palauttaminen on ollut oman työn ansiota, mutta kannatuksen nousua selittää paljolti hallituksen toiminnan takeltelu.

- Tässä galluppien nousussa, kyllä hallituksen toimilla on ehkä ollut suurempi merkitys kun meidän omilla toimilla.

Ei yhteistä oppositiopolitiikkaa

Juha Sipilän mukaan yhteistyöstä keskustan ja perussuomalaisten kesken on puhuttu viimeksi viikko sitten Timo Soinin työhuoneessa Veikko Vennamon kuvan alla, mutta konkreettisia päätöksiä ei silti ole syntynyt.

- Toistaiseksi, meiltä ei ole yhteistä mallia tai linjaa tullut. Me emme vielä tiedä mikä on perussuomalaisten kanta kuntarakenne- tai sote-uudistuksiin, huomauttaa Sipila. Hän sanoo, että nyt oppositiossa odotellaan ensi kuun puolta väliä, jolloin hallituksen pitäisi saada jotakin linjauksia aikaan.