Fellmanin nurmikko toipuu parissa viikossa, puisto siistimpi kuin normaalisti

Fellmaninpuisto Lahdessa jäi siistiksi eilisen suurperformanssin jäljiltä. Lahden kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvonen uskoo tuhansien ihmisten talloman nurmikonkin toipuvan ennalleen muutamassa viikossa.

Kotimaa
Fellmaninpuiston nurmikko talaantui paikoin tuhansien ihmisten alla.
Juha-Pekka Huotari / Yle

Kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvonen tuli heti aamusta tutkimaan sunnuntaisen tapahtuman jälkiä Fellmaninpuistoon. Suurperformanssi näytti jättäneen vain muistojäljen. Nurmikkoa ja istutuksia paikkailtaisiin muutenkin näin keväällä.

- Tämähän on siistimpi kuin normaalisti vikonlopun jälkeen. Vähän istutuksia korjataan ja kylvetään uutta nurmikkoa kuten normaalistkin keväällä. Uskon, että tämä on muutaman viikon päästä parempi kuin ennen, kaupunginpuutarhuri sanoo.

Jälkikommentointi vauhdissa

Fellmanin pelto 22 tuhannen ihmisen elävä monumentti -teoksen Facebook-sivuilla ja Twitterissä osallistujat ovat kiitelleet kokemaansa elämystä.

- Kiitokset taiteilijalle / taiteilijoille! Erittäin hyvin toimivat järjestelyt, hyvä yhteishenki ja vaikuttava kokemus! En olisi ikinä uskonut, että saatte lahtelaiset sekä paikalle että osallistumaan koreografiaan! kirjoittaa Satu Matikainen tapahtuman Facebook-ryhmässä.

- Kokemus vei vahvasti tuohon aikaan. Erityisesti leipäpalojen etsiminen vei minut keskelle näiden ihmisten kärsimystä, Pekka Partanen kuvailee.

Suurperformanssi tulee jäämään Lahden tapahtuma- ja taidehistoriaan.

Fellmanin peltoperformanssista kuvattu elokuva esitetään Lahden taidemuseossa syksyllä.