Teräsmies ja batman pukuliikkeen vappusuosikkeja

Suomalainen viettää vuotuisia juhlia kohtuullisen rauhallisesti. Vapunvietossa tosin on pyrkimystä karnevaalihenkisyyteen. Pohjalaisten naamiaisasusuosikkeja ovat perinteiset elokuvasankarit, mutta tänä vuonna vappua juhlitaan erityisesti 1950- ja 1970-lukulaisittain, kerrotaan seinäjokisesta Pilailupuodista.

Kotimaa
Pohjalaiset pukeutuvat vappuna 2013 1950- ja 1970-lukujen tyyliin
Johanna Manu Yle

Olkoon vappu kylmä tai lämmin, pohjalaisetkin ponnistavat sen viettoon vapputoreille. Osa osallistuu eri aatteita edustaville, eri liikkeiden vappumarsseille, osalle juhlijoista serpentiinit, ilmapallot ja yleinen ilonpito on tärkeämpää.

Seinäjoen Pilailupuodin yrittäjä Timo Saarenmäki tietää, miten pohjalaiset tänä vappuna 2013 kevään juhlaa viettävät.

- Suosituimpia asuja tämän vapun pukeutumisessa ovat 1950- ja 1970-lukuhenkiset asut. Ja inkkarit innostaa aina, Saarenmäki nauraa.

Pohjalaisten mieltymyksessä naamiaisasuihin näkyvät perinteisten hahmojen ohella myös vuosittain vaihtuvat trendit.

- Teräsmies, Batman ja muut elokuvat tietysti. Televisiosarjoista Putous, tosin sen hahmot eivät ole näkyneet tänä vuonna niin paljon kuin esimerkiksi viime vuonna, Saarenmäki arvelee.

Vappupukeutumiseen kuuluvat naamarit, peruukit ja muut asusteet ovat naamiaisasuja myyvän liikkeen kestoartikkeleita läpi vuoden, vaikka niiden sesonki onkin juuri keväällä.

- Missään laissa ei kielletä pukeutumasta läpi vuoden ja aina joku keksii pukeutua jollain verukkeella, Timo Saarenmäki sanoo.