1. yle.fi
  2. Uutiset

Kupittaan stadionin nurmikenttä on pelikunnossa

Kupittaan stadionin nurmea paikkaillaan istutuksilla kesäkuussa maajoukkuetauon aikana. Uusi nurmi tulee muun muassa maalien edustalle.

urheilu
Kupittaan jalkapallostadionin nurmikenttä on pelikunnossa.
Sami Tammi / Yle

Kupittaan jalkapallostadionin nurmikenttä on taas pelikunnossa. Pari viikkoa sitten otteluita jouduttiin siirtämään kylmän sään ja kentän heikon kunnon vuoksi.

Turun kaupungin liikuntapaikkayksikön mukaan kentän rauhoittaminen pariksi viikoksi ja kelvolliset säät ovat saaneet nurmikon ajankohtaan nähden hyvään kuntoon.

Ensimmäinen ottelu stadionilla pelataan maanantaina, kun FC Inter kohtaa Pietarsaaren Jaron.

Hyvässä kunnossa

Nurmikolla astellut FC Interin joukkueenjohtaja Jani Meriläinen arvioi myös kentän kunnon hyväksi ajankohtaan nähden.

- Oli järkevä ratkaisu siirtää ottelut. Kevät oli myöhässä ja kenttä jäässä. Nyt se on hyvässä kunnossa.

Samalla Meriläinen lisäksi kiittelee viime kesänä tehtyä noin miljoonan remonttia. Meriläisen mukaan kentän lämmitys ja ojitus ovat saaneet kentän kuivumaan sateiden jälkeen nopeasti.

- Remontti sai vähän kritiikkiä viime vuonna, mutta jo silloin näki, että kenttä vetää vettä hyvin. Ilman remonttia viime syksyn sateiden vuoksi pelejä olisi jouduttu siirtämään. Uskon, että nurmikin tulee olemaan tänä vuonna hyvä.

Oli järkevä ratkaisu siirtää ottelut. Kevät oli myöhässä ja kenttä jäässä. Nyt se on hyvässä kunnossa.

Jani Meriläinen

Myöhäinen kevät ja kenttien kunto puhututti jälleen tänä keväänä Turun lisäksi muillakin Veikkausliigaa pelaavilla paikkakunnilla. Usein kysellään, alkaako liiga liian aikaisin? Meriläinen arvelee, että jokaisen luonnonnurmikentän kenttämestarin unelmissa olisi myöhäisempi aloitus.

- Vappu olisi varmaan heistä oikea aika aloittaa kausi, mutta urheilullisesti se on liian myöhään. Tietysti jos olisi tekonurmet tai katetut stadionit, Meriläinen pohtii ja toteaa kaiken olevan loppujen lopuksi kiinni rahasta.

Heti kolme peliä

Stadion joutuu viikon sisällä tosi testiin, sillä siellä pelataan kolme ottelua. Inter kohtaa maanantaina Jaron, torstaina HJK:n ja TPS sunnuntaina JJK:n. Meriläinen uskoo, että kenttä kestää.

- Yksittäinen peli ei kenttää niin paljon rasita. Se on yhtä hyvässä kunnossa viikon päästä.

Kulunut, ruskea laikku Kupittaan jalkapallostadionin nurmikossa.
Paikoin nurmikosta löytyy kulutuksen jälkiä.Sami Tammi / Yle

Nurmella on kuitenkin vielä paikoin kuluneita, ruskeita laikkuja muun muassa maalivahdin alueella. Turun kaupungin liikuntapaikkayksiköstä kerrotaan, että nurmea paikkaillaan vielä kesäkuun alussa maajoukkuetauon aikana.

Meriläisen mukaan Interin joukkue palaa kotistadionin luonnonnurmelle innolla.

- Totta kai se on iso asia, pitkä talvi takana. Tämä on kesän merkki. Mielialaan tuo varmasti lisää ja toivottavasti peliinkin. Uskon, että näkyy positiivisella tavalla kentällä.

Lue seuraavaksi