Kiukkua ja stressiä - miten yhtälö "lapsi + älylaite" ratkaistaan?

Britteinsaarilta kantautuu huhuja, että jopa 4-vuotiaille lapsille on pitänyt järjestää terapiaa "iPad-riippuvuuden" vuoksi. Tuore tanskalaistutkimus kertoo, että älykännykät stressaavat myös vanhempia lapsia. Nyt kysymme teiltä, miten yhtälö "lapsi + älylaite" pitää ratkaista? Teemme aiheesta juttua.

Osallistu
Lapsi pelaa nettipeliä tablet-tietokoneella.
Yle

Brittiläinen The Telegraph (siirryt toiseen palveluun) uutisoi toissaviikolla, että jopa 4-vuotiaille brittilapsille on jouduttu järjestämään terapiaa iPadista aiheutuvan "riippuvuuden" vuoksi. Lehden mukaan osa lapsista kiukustuu ja tuskastuu etenkin silloin, kun heiltä otetaan iPad tai jokin muu älylaite pois kesken leikin.

Myös nuoret ahdistuvat. Yle Uutiset kertoi tanskalaistutkimuksen tuloksista eilen näin.

Monet nuoret pitävät yhteydenpitoa älypuhelinten välityksellä pakonomaisena velvollisuutena. Tämä aiheuttaa stressiä ja haittaa keskittymistä muihin askareisiin.

Nyt me kysymme teiltä, mitä te ajattelette lasten ja nuorten älypuhelinten ja -tablettien käytöstä. Onko se ok vai eikö se ole? Ja millä perustelet mielipiteesi? Voit myös kertoa, ovatko älylaitteet ongelma teidän perheessänne ja miten asia on järjestetty.

Vastaamalla oheiseen kyselyyn osallistut jutuntekoon. Yle Uutiset Suora linja seuraa aihetta lähetyksissään ja kertoo tuloksista ensi viikolla.

Voit myös keskustella aiheesta tämän artikkelin kommentointikentässä.

Kysely on päättynyt. Keskustelu aiheesta jatkuu tässä artikkelissa. Juttu lapsien iPad-riippuvuudesta julkaistaan keskiviikkona 8.5.