Yle Perämeri siirtyy Digipolikseen

Pitkällinen homepiina on ohi ja toimitus pääsee siirtymään uusiin tiloihin Kemin Digipoliksessa. Uusia tiloja esitellään yleisölle avoimien ovien päivänä toukokuun lopulla.

Perämeri
Jarno Tiihonen, Minna Aula, Yrjöl Stolze ja Matti Sunnari keskustelevat Sairaalakadun tiloissa muuton yksityiskohdista.
Antti Heikinmatti / Yle

Yle Perämeren toimitus muuttaa loppuviikon aikana uusiin tiloihin Kemin Digipolikseen. Lähes vuoden kestänyt työskentely kahdessa osoitteessa on lopulta ohi ja toimitus saa käyttöönsä remontoidut tilat Sensori-talon kakkoskerroksesta.

Viimeinen lähetys Torikadun toimituksesta tehdään tiistaina iltapäivällä. Vapunaaton erikoislähetyksellä annetaan hometoimitukselle "kepeät mullat" - seuraava Yle Perämeren oma lähetys tehdään maanantaina Digipoliksen uudenkarheasta studiosta.

- Ainakin torstai ja perjantai kuluvat toimituksen muuttotouhuissa. Lähetystekniikkaan muutossa tarvittavat kytkennät vievät myös hetken, joten palaamme ääneen Kemistä maanantaina iltapäivällä, kertoo uutispäällikkö Pirkko Kukko-Liedes.

Vapunaaton erikoislähetyksellä annetaan hometoimitukselle "kepeät mullat" - seuraava Yle Perämeren oma lähetys tehdään maanantaina Digipoliksen uudenkarheasta studiosta.

"Kieli pitkällä tätä on odotettu"

Viime heinäkuusta asti toimitus on työskennellyt väistötiloissa Sairaalakatu 2:ssa, mutta lähetykset on tehty Torikadun tiloista. Kosteus- ja homevaurioiden vaivaamat tilat ovat olleet työskentely-ympäristönä hankalat.

- Kieli pitkällä tätä on odotettu, koska kaksissa - ja viime vaiheessa kolmissa tiloissa - toimiminen on tehnyt asioista todella vaikeita. Puhumattakaan siitä, että sisäilman laatu ei toimituksen tiloissa ole muutamaan vuoteen ollut edes siedettävä, Kukko-Liedes sanoo.

Yleisö pääsee tutustumaan uusiin tiloihin osoitteessa Tietokatu 3 toukokuun lopulla järjestettävänä avoimien ovien päivänä.