Eero Lehti: Rahanjako Etelä-Eurooppaan heikentää kokoomuksen kannatusta

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehden mukaan hallitus on kiinnittänyt liikaa huomiota muiden maiden vaikeuksiin ja oman maan ongelmat ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

politiikka
Eero Lehti, kansanedustaja, Kokoomus
Yle

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti pitää hallituksen EU-politiikkaa keskeisenä syynä kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien kannatuksen laskuun. Kokoomus menetti Ylen eilen julkistamassa mielipidetutkimuksessa pitkäaikaisen ykkössijansa keskustalle.

- Rahanjako Etelä-Eurooppaan ei tunnu oikein sopivan suomalaiseen mielenlaatuun, sanoo Lehti.

Eri väestöryhmissä ja äänestäjäkunnassa on Lehden mukaan muitakin syitä suosion laskuun, mutta taloudellinen tilanne heijastuu monen ihmisen arkielämään.

Kokoomuksen suosion heikkenemiseen yrittäjien parissa voi Lehden mukaan laskea osittain johtuvan hallituksen toteuttamasta osinkoverouudistuksesta.

- Yrittäjät olettivat, että verotus muuttuisi nykyistä kannattavammaksi ja yksinkertaisemmaksi, ja sitä se ei tehnyt. Kun markkinat ovat aika tukkosia, niin yrittäjät ovat ahdistuneita ja silloin halutaan jotain muutosta ja ehkä tässä on nyt ilmassa sitäkin, Lehti pohtii.

Lehti arvostelee hallitusta myös sekoilusta sote- ja kuntauudistusten hoitamisessa. Lehden mielestä koko hallituksen olisi parannettava toimintaansa. Ministerikierrätykseen kokoomuksen ryhmässä hän ei näe erityistä tarvetta.

- Pääministeri on suurimmassa vastuussa, sanoo Lehti.