1. yle.fi
  2. Uutiset

Vapunvietto Kymenlaaksossa alkoi napakassa tuulessa

Ilmatieteenlaitos varoitteli, että aattona tuuli saattaa puhaltaa puuskissa jopa 20 metriä sekunnissa. Koleasta säästä huolimatta Kankaan koulun pihalla tanssittiin, Popov lakitettiin ja vapputavara teki kauppansa.

vappu
Mies, jolla on sikanaamari.
Sikanaamari antoi mukavan suojan tuivertavalta tuulelta.Maija Tuunila / Yle

Vapunaatto Kymenlaaksossa alkoi kosteana ja jatkui koleana. Välillä pilven takaa kurkistanut aurinko ei tienoota paljon lämmittänyt; tuivertava tuuli piti siitä huolen.

Kouvolassa Kankaan koulun oppilaille taisi tosin tulla pieni hiki heti aamusta. Kello 9 musiikki raikui ja koko koulu pisti pihamaalla tanssiksi. Koreografi ja tanssinopettaja Anu Itkonen oli tehnyt koreografian ja ohjannut oppilasryhmää, joka toimii esitanssijoina.

Kankaan koulun oppilaat pistivät tanssiksi
Kankaan koulun oppilaat pistivät tanssiksi heti aamusta.Anna-Leena Ilmarinen / Yle

Kotkassa haminalainen torikauppias Kaisa Tuomainen oli varautunut viileään päivään ja yltä löytyikin kaikkea mahdollista toppatakista paksuun karvaliiviin.

- Jos näiden torikauppiasvuosien aikana on jotain oppinut, niin ainakin pukeutumaan hyvin, nauroi Tuomainen.

Vapputavara teki kauppaansa ja Tuomainen kertoi pysyvänsä Kotkan kauppatorilla aina iltaan asti.

kaisa tuomainen torilla myymässä vapputavaraa
Kaisa Tuomainen oli varautunut vappusäähän todella paksulla vaatetuksella - eikä suotta.Maija Tuunila / Yle

Kymenlaaksossakin muutama patsas saa Vappuna lakin päähänsä. Kouvolassa opiskelijakunta Klaani lakittaa perinteisesti Unto Seppäsen patsaan ja Klamilassa Uuno Klamin patsas saa baskerin. Kuulemma Klami liikkui baskeri päässä niin Euroopan metropoleissa kuin Klamilan raitillakin.

Kotkan insinööriopiskelijat puolestaan painoivat lakin fyysikko ja tiedemies Aleksandr Popovin patsaan päähän puolilta päivin Kirkkopuiston kupeessa. Kotkan insinööriopiskelijoiden puheenjohtaja Satu Räsänen kertoi jatkavansa vappuaaton viettoa SPR:n riveissä. Hän liikkuu illalla kaupungilla auttamassa niitä, joille vappuvaihde jää liian railakkaasti päälle.

Vapunpäivänä insinööriopiskelijat kokoontuvat vielä porukalla Sibeliuspuistoon piknikille.

- Onneksi keskiviikolle on luvattu poutaa, aurinkoa ja yli kymmenen astetta lämmintä, huokaisivat opiskelijat.

kotkan insinööriopiskelijat popovin patsaan luona
Kotkan insinööriopiskelijat valmistautuivat Aleksandr Popovin lakitukseen tiistaina puolen päivän aikaan.Maija Tuunila / Yle
Lue seuraavaksi