Työväenliikkeellä vappujuhlia ympäri Suomen

Helsingissä perinteinen työväen vappukulkue lähtee Kansalaistorilta kohti Hakaniemeä klo 11.

Kotimaa
Vappumarssi Lappeenrannassa.
Tommi Parkkinen / Yle

Vappupäivänä on perinteiseen tapaan työväenliikkeen vappumarsseja ja -juhlia ympäri maata.

Helsingissä työväen juhlakulkue lähtee Musiikkitalon vierestä Kansalaistorilta kello 11 kohti Hakaniemeä. Kansalaisjuhlaa vietetään Hakaniemen torilla kello 12 alkaen. Juhlassa puhuvat eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma ja liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.).

ValtiovarainministeriJutta Urpilainen (sd.) osallistuu SAK:n paikallisjärjestön vappujuhlaan Jyväskylässä. Hän pitää juhlapuheen Lounaispuistossa kello 12 alkavassa tilaisuudessa.

Keskustan riveistä puoluesihteeri Timo Laaninen ja kansanedustaja Mari Kiviniemi puhuvat Kyösti Kallion patsaalla Helsingissä järjestettävässä vapputilaisuudessa kello 13.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää vappupuheen Helsingissä Snellmaninaukiolla kello 12 jälkeen. Snellmanin patsaalla on Helsingin Perussuomalaisten Nuorten ja Suomen Perusta -ajatuspajan vappujuhla.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly pitää vappupuheet Loviisassa ja Kotkassa.

Vasemmisto marssii Turussa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki puhuu Oulun työväen vappujuhlassa Rotuaarilla. Tilaisuus alkaa kello 12. Juhlaa edeltävä vappumarssi lähtee liikkelle Otto Karhin puistosta kello 11.30.

Turussa Vasemmistoliitto ja muita vasemmistolaisia ryhmiä järjestävät yhteisen marssin ja juhlan. Vappukulkue kokoontuu Puutorilla kello 11, ja vappujuhla alkaa Suurtorilla kello 12.

Seinäjoen Epstorilla on Kokoomuksen Seinäjoen kunnallisjärjestön ja Kansallinen kulttuuriyhdistyksen järjestämä Suuri Sininen Vappujuhla. Klo 12 alkavassa tilaisuudessa puheenvuoron saavat sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko ja kansanedustaja Janne Sankelo sekä sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

Vappujuhlia on myös monilla muilla paikkakunnilla.