Kreikan äärioikeisto jakaa pääsiäisen ruoka-apua vain kantaväestölle

Kultainen aamunkoitto -puolue lupaa pääsiäislammasta kriisi-Kreikan kansalaisille. Ateenan pormestari vastustaa muiden hädänalaisten syrjimistä.

Ulkomaat
Kultaisen aamunkoiton järjestämä ruokajakelu Ateenassa 22. joulukuuta 2012.
Kultaisen aamunkoiton järjestämä ruokajakelu Ateenassa 22. joulukuuta 2012.Alexander Vlachos / EPA

Kreikan pääkaupungin Ateenan pormestari haluaa kieltää äärioikeistolaista Kultainen aamunkoitto -puoluetta jakamasta ruoka-apua Ateenan keskustassa, koska puolue antaa apua vain Kreikan kansalaisille.

Pormestari Giorgios Kaminisin mukaan puolueen käytäntö on rasistinen. Hän sanoo tekevänsä kaikkensa, jotta apurekka pysyisi poissa Ateenasta.

Kultainen aamunkoitto puolestaan sanoo, ettei puolue piittaa pormestarin mielipiteistä, vaan tulee torstaina jakamaan pääsiäisruokaa Syntagman aukiolle. Luvassa on lampaanlihaa ja munia, mutta vain niille, jotka osoittavat henkilöllisyystodistuksella olevansa kantaväestöä. Kreikan ortodoksit viettävät pääsiäistä ensi viikonloppuna.

Puolue on aiemmin jakanut perunoita, pastaa, maitoa ja oliiviöljyä sisältäviä apupaketteja eri puolilla Kreikkaa, viime elokuussa myös Ateenassa. Joissakin paikoin mielenosoittajat ovat estäneet jakelun.

Maahanmuuttoa ankarasti vastustavalla Kultaisella aamunkoitolla on 18 edustajaa 300-paikkaisessa parlamentissa. Useita puolueen jäseniä on epäilty väkivaltaisista hyökkäyksistä siirtolaisten kimppuun.

Lähteet: AP, Yle Uutiset