Vapusta selvittiin ilman suuria murheita

Pohjois-Karjalassa vapun juhlinta sujui ilman vakavia onnettomuuksia ja turmia. Aatto työllisti poliisia, mutta vappupäivä sujui jo rauhallisesti.

vappu

Vapun juhlinnasta on selvitty maakunnassa ilman suurempia murheita.

Pohjois-Karjalan poliisista ja pelastuslaitoksesta kerrotaan, että vappuna ei sattunut ihmishenkiä vaatineita onnettomuuksia tai vakavia rikoksia.

Poliisilla kylläkin riitti kiirettä vappuaattona. Illan ja yön aikana oli kaikkiaan 75 tehtävää, joiden joukossa oli muun muassa seitsemän eriasteista pahoinpitelyä ja muutama rattijuopumus. Alaikäisiltä poliisi takavarikoi ja hävitti noin 25 litraa alkoholia.

Merkille pantavaa on se, että poliisilla oli kuusi virka-aputehtävää, jotka liittyivät sijoituspaikasta karanneisiin nuoriin tai hoitopaikasta kadonneisiin aikuisiin.

Vappuaamuna poliisi sai ilmoituksen, että Joensuussa Venetiellä mies näpläilee vanhojen autojen lukkoja. Poliiin saapuessa paikalle mies lähti karkuun. Paetessaan hän heitti pois hallussaan olleen kaasutoimisen ilmapistoolin. Kun poliisi sai kiinni miehen, tämä alkoi vielä pistää hanttiin. Hänen epäillään syyllistyneen virkamiehen vastustamiseen.

Noljakassa Kerpputie 2:n parkkipaikalla on puhkaistu vapun aikana henkilöautosta kaikki renkaat. Havaintoja tekijästä voi ilmoittaa poliisipäivystykseen kello 8-16.15 puhelinnumeroon 071-875 6455.

Kaiken kaikkiaan virkavallan urakkaa helpotti kolea sää, joka rauhoitti kevätriehaa.