1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kati Hiekkapelto tuo maahanmuuttajataustaisen rikostutkijan dekkarimaailmaan

Pikkukaupungin poliisit ovat ymmällään lenkkipoluilla tapahtuneista haulikkomurhista. Samaan aikaan kurdityttö Dijar soittaa hätäkeskukseen, sillä hän pelkää henkensä puolesta.

kulttuuri
Kati Hiekkapelto
Nadja Nowak ja Seppo Puttonen haastattelivat Kati Hiekkapeltoa, jonka esikoisteos Kolibri esittelee maahanmuuttajataustaisen rikostutkija Anna Feketen.

Päähenkilö, nuori Anna Fekete, aloittaa ensimmäisessä virassaan rikostutkijana. Hän on pikkutyttönä paennut Jugoslavian hajoamissotaa perheensä kanssa Suomeen. Onnettomuudekseen Anna saa työparikseen Eskon, joka on pahalle haiseva sovinisti ja rasisti, tyyppinä melkein jo ennalta arvattava.

Haulikkomurhien ratkomisen lisäksi Anna auttaa 17-vuotiasta kurdityttö Dijaria. Kurdiperhe päätyi Suomeen vastaanottokeskukseen, kun Dijar oli pieni. Hänet uhataan naittaa täysin tuntemattomalle kurdimiehelle jonnekin päin maailmaa.

Hiekkapelto kirjoittaa, kuinka ahdistavat perheolot eivät välttämättä ole kulttuurisidonnaisia. Myös suomalaisissa perheissä tytön elämä voi olla todella rajoitettua. Yhteiskunnallinen esikoisdekkari Kolibri on koukuttava. Päähenkilö Anna Fekete on uskottava ja tervetullut, toivottavasti saamme pian jatkoa.

Lue seuraavaksi